cs.detector.media
17.05.2023 15:49
18 травня — пресконференція «Воєнні злочини проти кримських татар – почерк тих, хто чинив депортацію 1944 року»
18 травня — пресконференція «Воєнні злочини проти кримських татар – почерк тих, хто чинив депортацію 1944 року»
Виступлять кримські татари, чиї рідні пережили переслідування, а також правозахисники коаліції «Україна. П’ята ранку», які фіксують порушення прав людини, воєнні злочини та злочини проти людяності.

Захід розпочнеться о 12:00 в медіацентрі «Україна-Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16, м. Київ), повідомила громадська організації «КримSOS» на сайті.

Організатори нагадали, що 18 травня минає 79 років з часу примусового виселення кримських татар з Криму. «Нинішні дії російських окупантів у Криму багато у чому повторюють етнічні чистки, які здійснював на півострові НКВС у 1944 році. Починаючи з 2014 року, переслідувань з боку російських окупантів  зазнають місцеві активісти та лідери кримськотатарського народу», — пише «КримSOS».

За словами організаторів, зафіксовано близько 200 політично вмотивованих переслідувань у Криму. «Більшість з цих людей є саме кримськими татарами. Зазвичай вироки сягають 10-19 років, до того ж окупанти практикують етапування ув’язнених до Російської Федерації», — йдеться в анонсі події.

Спікери/ки:

За додатковою інформацією запропонували звертатися до комунікаційної менеджерки Коаліції «Україна. П’ята ранку» Олени Задорожної, 0979155445, coalition5am@gmail.com

Афіша: krymsos.com

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status