cs.detector.media
16.05.2023 15:13
«Кіно з майбутнього»: Megogo та UAnimals запускають благодійну ініціативу для допомоги диким тваринам
«Кіно з майбутнього»: Megogo та UAnimals запускають благодійну ініціативу для допомоги диким тваринам
Зібрані гроші підуть на відбудову центру порятунку для диких тварин, вивезених з Донеччини та Луганщини.

Ідея акції полягає в тому, що глядачі/-ки медіасервісу зможуть придбати «квиток» на фільм, якого не існує, але цим задонатити на порятунок диких тварин, повідомила пресслужба Megogo.

Зазначається, що за допомогою штучного інтелекту створили ідеї п’яти фільмів, яких немає в прокаті, та постери до них. Це так звані «фільми» «Кудлата провідниця», «Леопардовий — хіт сезону», «Лелече гніздо», «Піксель» та «Асканія знову». Зробити свій внесок та ознайомитися з деталями проєкту «Кіно з майбутнього» можна за посиланням. 

Ініціатори акції розповіли, що історія «Кудлатої провідниці» заснована на реальних подіях весни 2022 року. «Провідниця евакуаційних рейсів проводила в дорозі по кілька діб, вивозячи тисячі людей із гарячих точок. Їй не було з ким залишити собаку, тож Ніколь мимоволі стала її помічницею. Потяги проїжджали попід обстрілами у цілковитій темряві, у кожному купе — щонайменше по десять людей, але в найстрашніші моменти людей рятувала саме кудлата провідниця. Одного разу вона навіть допомогла з’явитися на світ новій людині!» — йдеться в анонсі.  

Скриншот зі сторінки ініціативи megogo.net/ua/UAnimals&MEGOGO

Мета «Кіно з майбутнього» — зібрати мільйон гривень і підтримати «Дикий збір» фонду UAnimals. Тварини, яким допомагає ініціатива, до війни жили в неволі — у приватній власності чи звіринцях, а потім опинилися покинуті під вибухами в зачинених клітках. Після досягнення цілі збору кошти обіцяють розподілити на іншу ініціативу UAnimals. 

Як пише зоозахисна організація UAnimals на фейсбук-сторінці, з 2016 року вона пропагує гуманне ставлення до тварин, їх захист (у тому числі — на рівні закону) від експлуатації та знущань.

З 24 лютого 2022 року головні зусилля UAnimals зосереджені на порятунку тварин, які постраждали від війни. Допомога включає кошти для притулків, забезпечення кормом, підтримку закладів у тимчасовій окупації, відбудову пошкоджених обстрілами притулків, евакуцію тварин у безпечні місця України та за кордон. Юристи організації продовжують займатися питаннями жорстокого поводження з тваринами в площині закону.

UAnimals також ініціювали Першу Всеукраїнську зоозахисну премію, яку вручили 20 волонтерам-рятувальникам тварин у лютому 2023 року.

Раніше «Детектор медіа» писав, як UAnimals спільно з Morning Star презентували благодійну колекцію одягу, а українські кінематографісти створили соціальний проєкт про волонтерів, які рятують тварин, постраждалих від війни.

«ДМ» також з’ясовував, як зоозахист України відстав від Заходу на двісті років і що можна зробити, аби тварини менше страждали.

Зображення: пресслужба Megogo, фейсбук-сторінка UAnimals

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status