cs.detector.media
16.05.2023 13:36
Відбулася прем'єра документального кінопроєкту «Міста та їхні герої»
Відбулася прем'єра документального кінопроєкту «Міста та їхні герої»
У Баштанці Миколаївської області показали один із шести документальних фільмів про жителів міст, постраждалих від окупації росіян. Герої — «звичайні українці, яких війна змусила відмовитись від основного заняття і перетворила на волонтерів і військових».

Прем’єра документального фільму «Баштанка. Місто козацької звитяги» у межах проєкту «Міста та їхні герої» відбулася 13 травня, повідомили на фейсбук-сторінці проєкту. Фільм знімали восени минулого року.

Героями фільму «Баштанка. Місто козацької звитяги» стали:

Перед прем’єрою протягом тижня в Баштанці діяла виставка світлин, зроблених у містах України, постраждалих від російського вторгнення. Це пейзажі міст, фото окремих об’єктів і мешканців, які відіграли важливу роль у захисті свого краю від росіян, ідеться в дописі.

Нагадаємо, у межах проєкту «Міста та їхні герої» зняли документальні фільми в шести містах: Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові. Стрічки покажуть у цих містах, а також у Львові та Києві. Режисери стрічок — Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко. Як зазначили автори, кожен фільм «розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців». Кінопроєкт здобув підтримку проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Наступними документальний фільм про свою громаду побачать 20 травня в Охтирці Сумської області. Стрічка ілюструється розповідями Павла Ігнатченка — звукорежисера, активіста вуличних культур, який перетворив свою студію на пошивний цех для виробництва аптечок для військових.

Фото: пресслужба проєкту «Міста та їх герої»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status