cs.detector.media
10.05.2023 13:57
Фонд «Запорука» передав Національному інституту раку медичне обладнання вартістю 2,3 млн грн
Фонд «Запорука» передав Національному інституту раку медичне обладнання вартістю 2,3 млн грн
Ідеться про центрифугу, яка використовується в процесі підготовки до трансплантації кісткового мозку.

Днями Національний інститут раку (НІР) отримав нове медичне обладнання. Благодійний фонд «Запорука» передав медичній установі центрифугу, яка використовується у процесі підготовки до трансплантації кісткового мозку. Тепер ця надскладна операція буде проходити на кардинально іншому рівні якості та безпеки, стверджують в НІР. 

«Дякуючи центрифузі, у відібраному матеріалі (стовбурових клітинах) мінімізується наявність плазми та відпадає потреба в зайвому консерванті, який є токсичним. Але без нього було б неможливо зберігати відібраний матеріал. Зараз все зміниться», — йдеться у повідомленні на сайті НІР.

Після центрифугування матеріал зберігатиметься у спеціальному низькотемпературному холодильнику, допоки його не замінить спеціальне кріосховище, мікроклімат якого контролюється автоматичними датчиками. Воно теж закуплено і скоро буде встановлено. 

«Центрифугу придбали та встановили у НІР не випадково. Починаючи з 2004 року, в дитячому відділенні інституту було проведено 334 трансплантації кісткового мозку, яка необхідна пацієнтам, хворим на онкологічні захворювання. Завдяки новому обладнанню медзаклад збільшить свої можливості, а відтак ще більше дітей отримають шанс на одужання», — кажуть у БФ «Запорука».   

Обладнання придбано на пожертви українців, які щодня донатять на підтримку благодійних проєктів фонду. Підтримати важкохворих дітей під час війни можна тут.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status