cs.detector.media
10.04.2023 14:27
Бюро усмішок і підтримки: БФ «Таблеточки» створив проєкт лікарняних клоунів для дітей
Бюро усмішок і підтримки: БФ «Таблеточки» створив проєкт лікарняних клоунів для дітей
Через гру й сміхотерапію дітям та батькам допомагають впоратися зі стресом і адаптуватися до лікування.

Лікарняні клоуни працюють в НДСЛ Охматдит вже чотири роки. Все починалось як волонтерська ініціатива, а зараз ця історія отримала продовження. З’явилося БУП — бюро усмішок і підтримки, яке створене та працює за підтримки благодійного фонду «Таблеточки»

Засновниці бюро — дипломовані лікарняні клоунеси Ольга Булкіна та Марина Бердар, які отримали освіту в італійській професійній організації Soccorso Clown s.c.s Onlus. Зараз клоуни працюють лише в НДСЛ Охматдит, але невдовзі БУП запустить школу лікарняних клоунів, аби ще більше дітей отримали підтримку у складні моменти. У проєкту є амбітний план — зробити лікарняну клоунаду офіційною професією в Україні, так, як це вже є у Європі. 

Місія БУП — робити так, щоб дитинство тривало, незалежно від обставин. Через гру, сміхотерапію клоуни допомагають дітям та їхнім батькам впоратися зі стресом та адаптуватися до лікарняних умов, наповнюють життя моментами радості.

Лікарняна клоунада — це метод соціально-психологічної роботи з адаптації дитини в лікарні. Шляхом сміхотерапії та гри клоуни зменшують рівень стресу у дитини. Також лікарняні клоуни допомагають лікарям налагодити контакт з маленькими пацієнтами та супроводжують їх на різні медичні маніпуляції.

«До повномаштабного вторгнення лікарняні клоуни працювали в онкологічних відділеннях, трансплантації кісткового мозку та відділенні нейрохірургії Охматдиту. Зараз вони підтримують всіх дітей у лікарні і планують розширювати команду, щоб надавати емоційну підтримку ще більшій кількості дітей та батьків», — розповіли в НДСЛ Охматдит.

Фото: НДСЛ Охматдит/Facebook

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status