cs.detector.media
Марина Баранівська
«ЗМІ для змін»
06.04.2023 14:09
У Криму хворого громадянського журналіста Сулейманова з-під домашнього арешту перевели в ізолятор
У Криму хворого громадянського журналіста Сулейманова з-під домашнього арешту перевели в ізолятор
У 2021 році Південний окружний військовий суд Росії незаконно засудив його до 12 років ув’язнення за політично мотивованою справою.

У Криму громадянського журналіста Амета Сулейманова, який через хворобу серця перебував під домашнім арештом, взяли під варту і перевели до ізолятора. Про це пише «Укрінформ» із посиланням на допис першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової у твіттері.

Джапарова нагадала, що Сулейманова засудили до 12 років позбавлення волі за політично вмотивованим звинуваченням. «Росія — головний у світі порушник прав людей», — написала заступниця очільника МЗС.

Згідно з повідомленням представництва Президента в АРК, Амет Сулейманов стоїть у черзі на імплантацію клапана серця. Він страждає від артеріальної та мітральної недостатності. Це захворювання включене до урядового переліку таких, що перешкоджають утриманню під вартою.

29 жовтня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив обвинувальний вирок громадянському журналісту Амету Сулейманову. Його засудили до 12 років позбавлення волі за ст. 205.5 КК РФ (участь у діяльності терористичної організації) через причетність, за версією ФСБ РФ, до ісламської організації «Хізб ут-Тахрір».

Затримали Сулейманова у березні 2021 року під час масових обшуків у будинках кримських татар у Криму.

Нагадаємо, про те, що кримського політв’язня хочуть відправити до тюрми попри стан його здоров’я, стало відомо у січні 2023-го.

Фото: Еміне Джапарова / Twitter

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status