cs.detector.media
27.03.2023 10:47
ГО «Жінки в медіа» оголосили спецномінацію у конкурсі професійної журналістики «Честь професії»
ГО «Жінки в медіа» оголосили спецномінацію у конкурсі професійної журналістики «Честь професії»
В ній відзначатимуть роботи журналістів та журналісток, що спрямовані на подолання гендерної нерівності.

Жінки, які у пошуках порятунку від війни виїхали за кордон, і ті, що залишилися та боронять Україну в тилу, військовослужбовиці та медикині, волонтерки та жінки з інвалідністю — всі вони достойні бути героїнями журналістський матеріалів різних жанрів та форматів. Тим більше, що з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну тема прав жінок і гендерної рівності в Україні стала ще більш актуальною. 

Громадська організація «Жінки в медіа» за підтримки IFES Ukraine планує відзначити внесок журналістів та журналісток у роботу з подолання гендерної нерівності у нашому суспільстві на тлі повномасштабної війни в Україні. Для цього у рамках конкурсу професійної журналістики «Честь професії» вона оголосила спеціальну номінацію «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності». Про це ГО повідомила у фейсбук

До неї може бути поданий той самий матеріал, що й до однієї з основних шести номінацій «Честь професії». Також можна подавати матеріал винятково в цю спеціальну номінацію.

«Українські медіа є не тільки ретрансляторами, але й змінотворцями. Зокрема, завдяки багатьом просвітницьким матеріалам розвінчувалися стереотипи щодо Стамбульської конвенції, яка зрештою й була ратифікована нашою державою. Цією спецномінацією ми кидаємо виклик застарілим соціальним нормам й мотивуємо українські медіа підсвічувати роль жінок у процесах відновлення України. Закликаємо працювати не тільки з контентом, але і з запровадженням політики рівності в редакціях, забезпечуючи включення жінок до процесів прийняття рішень, рівної оплати праці та рівного ставлення, викорінення сексизму в колективах», — прокоментувала ініціативу голова ГО «Жінки в медіа», членкиня Комісії з журналістської етики Ліза Кузьменко.

У якості приза трьом лауреаткам/там номінації IFES Ukraine організує повністю оплачувану фахову field trip у Румунію в червні 2023 року для обміну фаховим досвідом з місцевими медіа, журналістськими мережами, гендерними експертами та прозахисниками.

Ознайомитися з критеріями участі в конкурсі та подати заявку можна тут.

Як відомо, номінація була започаткована у 2022 році та зібрала понад 100 заявок. Премію минулого року здобула Марія Семенченко з Reporters за матеріал «Чоловік казав, що я сама себе б’ю».

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status