cs.detector.media
24.03.2023 22:36
Проєкт «Кіно заради перемоги!» отримав одну з найпрестижніших у світі нагород з комунікацій SABRE Awards
Проєкт «Кіно заради перемоги!» отримав одну з найпрестижніших у світі нагород з комунікацій SABRE Awards
В рамках проєкту здійснюються виїзні кінопокази для українських захисників та глядачів у населених пунктах без кінотеатрів.

Український масштабний проєкт «Кіно заради перемоги!» отримав одну з найпрестижніших у світі нагород у сфері комунікацій — SABRE Awards. Цією нагородою відзначаються кампанії та агентства, які демонструють найвищий рівень стратегічного планування, креативності та бізнес-результатів. Цьогоріч у категорії «Ukraine and Other Independent States» переможцем став український проєкт.

«Кіно заради перемоги!» — унікальний проєкт, в межах якого українські фільми можуть побачити захисники України у військових частинах та десятки тисяч глядачів у населених пунктах без кінотеатрів.

Проєкт стартував 6 серпня 2022 року й триває досі. Реалізується в кількох форматах: 

У межах кінотуру організатори влаштовують численні зустрічі з кінематографістами, спеціально для військових влаштовуються допрем’єрні покази українських фільмів за участю режисерів, акторів та знімальної групи.

«Амбасадорами проєкту є відомі кінематографісти: Ада Роговцева, Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Ахтем Сеітаблаєв та Олексій Тритенко, які системно виїжджають на кінопокази. Також з представленням своїх фільмів Тур відвідали більше 30-ти знаних кінематографістів. У  межах реалізації Туру ми вже здійснили понад 1150 кінопоказів у 231 населеному пункті 21 області України. Тож перемога у такому престижному фестивалі важливе підтвердження, що ми все робимо правильно. Це мотивує продовжувати та розвивати проєкт», – прокоментував Андрій Різоль, ідеолог ініціативи, продюсер Туру і голова Асоціації «Дивись українське!».

Одним з партнерів, який підтримав проєкт і подав заявку на конкурс SABRE Awards, став БФ «МХП – Громаді». Фонд спільно з Асоціацією «Дивись українське!» 2021 року був співорганізатором Національного туру «Кіно просто неба» й без роздумів вирішив долучитися до вже оновленого проєкту під час повномасштабної війни.

«Культура – це частина нашої боротьби у війні проти РФ. З початком російської агресії в Україні понад 6 млн людей покинули свої домівки й переїхали в інші області нашої країни. Тому за мету ми ставили: об'єднати людей навколо національних цінностей, ідентичності та культури, мотивувати їх, підтримати. Нагорода SABRE Awards для нас — це ще одна можливість розповісти світу про незламність українців. Бо попри обстріли й блекаути ми продовжуємо тримати культурний фронт. Вдячні членам журі, що вони змогли це розгледіти з-поміж 2 тисяч інших кампаній», — зазначила Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП – Громаді».

Тур «Кіно заради перемоги!» продовжується. Попередньо проєкт триватиме до кінця жовтня.

Проєкт «Кіно заради перемоги!» реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, Асоціації «Дивись українське!» за підтримки фонду «МХП-Громаді» та компанії «Делойт» в Україні, за сприяння компанії «Вавілон», ГО «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії», окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status