cs.detector.media
24.03.2023 19:23
ЄС стурбований станом здоров'я незаконно засудженої журналістки Ірини Данилович
ЄС стурбований станом здоров'я незаконно засудженої журналістки Ірини Данилович
22 березня Ірина Данилович оголосила сухе голодування «до моменту організації її діагностики та початку лікування, або до моменту її біологічної смерті».

Представництво Євросоюзу в України стурбоване станом здоров'я незаконно засудженої у тимчасово окупованому Криму журналістки Ірини Данилович.

Відповідна заява опублікована у твіттері представництва ЄС в Україні.

«Представництво ЄС в Україні стурбоване станом здоров'я Ірини Данилович, української журналістки, незаконно ув'язненої російською окупаційною владою в Криму», — говориться у заяві.

????????EU in Ukraine is concerned about the health situation of Iryna Danylovych,a Ukrainian journalist unlawfully jailed by Russian occupying authorities in Crimea. She went on hunger strike in protest of injustice& failure to provide her medical care, which she must be provided with

— EU in Ukraine (@EUDelegationUA) March 24, 2023

Негайно госпіталізувати Ірину Данилович закликали і правозахисні організації. Правозахисники заявили, що без термінового та комплексного лікування хвороба Данилович може призвести до смерті.

21 березня 2023 року стало відомо, що Ірина Данилович втратила свідомість під час перевезення до окупаційного «Феодосійського міського суду». Попри те, що стан її здоров’я стрімко погіршується, у СІЗО Сімферополя видали документи про відсутність медичних перешкод для етапування.

22 березня Ірина Данилович, яку окупанти незаконно засудили до семи років позбавлення волі, оголосила сухе голодування «до моменту організації її діагностики та початку лікування, або до моменту її біологічної смерті».

Окупанти затримали Ірину Данилович 29 квітня 2022 року по дорозі з Коктебеля у Феодосію, коли вона їхала з роботи. Російські окупанти інкримінували Данилович роботу «з вибуховими "речовинами"».

28 грудня 2022 року окупаційний «суд» Феодосії засудив Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин. Своєї вини Данилович не визнає.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала інформацію про війну в Україні. До початку повномасштабного вторгнення вона співпрацювала з кількома медійними й правозахисними ініціативами («InЖир-медіа», «Кримський процес») та вела власний проєкт «Кримська медицина без обкладинки», де поширювала інформацію про права медичних працівників.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status