cs.detector.media
24.03.2023 17:54
КримSOS: Окупаційні «суди» Криму 284 рази розглядали справи про «дискредитацію армії РФ»
КримSOS: Окупаційні «суди» Криму 284 рази розглядали справи про «дискредитацію армії РФ»
КримSOS: Більшість «правопорушників» оштрафували на суму 30 000 рублів — це приблизно 14 547 гривень.

Громадська організація КримSOS повідомила, що окупаційні «суди» розглядали справи про «дискредитацію армії РФ» у тимчасово окупованому Криму щонайменше 284 рази.  Відповідні дані оприлюднив аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

«З березня 2022 року адміністративні справи про "дискредитацію армії РФ" у Криму розглядалися окупаційними судами щонайменше 284 рази. 233 рази вони винесли постанови про притягнення до адміністративної відповідальності щодо 224 людей. Найчастіше — за публікації в соціальних мережах, які суперечать позиції Кремля», — розповідає Ярошенко.

Більшість «правопорушників» оштрафували на суму 30 000 рублів — це приблизно 14 547 гривень.

4 березня 2022 року Державна дума Росії ухвалила законопроект про кримінальну відповідальність за так звані «фейки про дії російських збройних сил».

За повідомлення про діяльність російської армії, які російський суд визнає «наперед помилковими», загрожує штраф або до 15 років колонії. 

У березні 2023 року російський диктатор Володимир Путін підписав закон про адміністратичну чи кримінальну відповідальність за «дискредитацію учасників війни проти України».  Це дозволяє переслідувати людей за будь-яке незручне висловлювання, дію чи поширення інформації, яка відрізняється від офіційної позиції Кремля. 

Ілюстративне фото з російських пропагандистських ресурсів 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status