cs.detector.media
Ольга Чорна
«ЗМІ для змін»
23.03.2023 17:59
Геннадій Корбан програв суд активісту Роману Ратушному, який загинув на війні
Геннадій Корбан програв суд активісту Роману Ратушному, який загинув на війні
Корбан позивався до активіста і ГО «Захистимо Протасів Яр» з вимогою спростувати інформацію про його причетність до забудови зеленої зони.

Громада Протасового Яру, яка захищає зелену зону від забудови, здобула перемогу в апеляційному суді у справі «Корбан проти Романа Ратушного і ГО “Захистимо Протасів яр”». Про це група «Захистимо Протасів яр» повідомила в соцмережі після судового засідання 22 березня.

Геннадій Корбан навесні 2021 року подав до Солом'янського суду Києва позов проти Романа Ратушного, «Захистимо Протасів Яр» та «Громадського телебачення». У позові йшлося про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як зазначають у «Захистимо Протасів Яр», Корбан вимагав визнати недостовірною інформацією майже всі згадки про себе на сторінці організації та на сторінці Романа Ратушного.

Тоді суд задовольнив позов Корбана. На червень 2022 року був призначений апеляційний розгляд, однак 8 червня на Харківщині загинув Роман Ратушний. Апеляційний суд відмовив у тому, щоб залучити до справи батьків Романа як його правонаступників. Тож апеляційну скаргу розглядали без Ратушного та його представників, урешті суд відмовив у задоволенні скарг.

Водночас Верховний суд вирішив, що в цій справі допускається правонаступництво й апеляційний суд не мав права не допустити батьків Ратушного. Справа повернулася до апеляційного суду.

22 березня Київський апеляційний суд скасував попереднє рішення суду й став на бік адвокатів Ратушного та громадської організації: Корбану відмовили в позові повністю.

«Корбан програв Роману Ратушному і громаді Протасового Яру та не зміг заборонити констатувати об’єктивну реальність», — заявили активісти.

Водночас адвокат, який раніше захищав Ратушного, а тепер представляє інтереси його батьків, Антон Дикань упевнений, що на цьому справа не завершена. Він переконаний у тому, що Корбан подаватиме касаційну скаргу до Верховного суду. У його адвокатів є 30 днів із моменту оголошення повного тексту рішення.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status