cs.detector.media
17.03.2023 10:40
Сімейних лікарів в Україні навчають, як виявляти та повідомляти про сексуальне насильство
Сімейних лікарів в Україні навчають, як виявляти та повідомляти про сексуальне насильство
Онлайн-курси, які організував Центр гідності дитини УКУ, пройшли вже понад тисячу «сімейників».

Наприкінці минулого року Центр гідності дитини Українського католицького університету запустив онлайн-курс для сімейних лікарів «Моніторинг та ведення випадків сексуального насильства у різних вікових категоріях у практиці лікарів первинної ланки медицини».

Основна мета курсу, який розміщений на платформі Академії Національної служби здоров’я, — надати лікарям чіткі та зрозумілі алгоритми дій, якщо вони підозрюють або їм повідомляють про скоєне сексуальне насильство над їхніми пацієнтами.

Курс включає в себе медичні та психологічні рекомендації, засновані на міжнародній доказовій практиці, для постраждалих дорослих та неповнолітніх осіб. Він містить:

Протягом двох місяців на курсі зареєструвалися 1874 учасників, 1133 з яких вже отримали сертифікати. Найбільша кількість лікарів, що пройшли навчання, — з Донецької, Херсонської, Харківської області, а також з Одеси, Києва і Київської області.

75% «випускників» повідомляють про те, що будуть використовувати у практиці набуті знання повністю або частково і відзначають, що мають запит на супровід таких кейсів.

Проєкт організований спільно з Академією Національної служби здоров’я України за підтримки Світового банку та Посольства Швейцарії.

Курс можна пройти за посиланням: https://academy.nszu.gov.ua/course/view.php?id=175

 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status