cs.detector.media
14.03.2023 18:14
«Рік війни. Рік волонтерства»: спілка «Поруч» презентувала фільм про своє життя
«Рік війни. Рік волонтерства»: спілка «Поруч» презентувала фільм про своє життя
Півторагодинний фільм знімали на телефон і монтували в ньому ж.

Проєкт, який втілили у життя самі волонтери, — про будні команди спілки «Поруч» та її лідерів Русани Шарлай і Богдана Гридіна. Саме вони заснували спілку, об’єднавши навколо себе однодумців, які вважають, що волонтер — це не робота, а покликання та стан душі. Раніше вони не зіштовхувалися з благодійністю, але велике вторгнення перевернуло їхнє життя.

Щоправда, для Русани і Богдана війна триває вже дев’ять років — вони переселенці з Донецької області.

«365 днів нашого життя вже відняла повномасштабна війна. Війна, яка була вчора, продовжується сьогодні і буде завтра. Війна, яка забрала в нас сотні тисяч молодих, амбітних, крутих людей. Війна, яка зруйнувала міста та знищила села. Але кожного дня ми відволікаємося на роботу, рутину, задачі та певні радощі — лише в такому ритмі не помічаєш повного масштабу трагедії», — розповіла Русана Шарлай під час зустрічі команди «Поруч» з її партнерами, на якій вони зібрались, аби підбити підсумки своєї роботи за рік і презентувати фільм про неї.

Фільм знімали і монтували на телефон — не професійно, але з великою любов’ю і вкладаючи душу.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто втратив своє життя і тих, хто вже не побачить Перемоги. А після пригадували, як все починалося — з допомоги літнім людям їжею. Дуже швидко коло тих, когоу волонтери брали під свою опіку, почало розширюватися. Першим місцем штабу спілки була квартира Богдана та Русани. Людей, які доєднувалися до команди та включались у волонтерську діяльність, з кожним днем ставало все більше. 10 травня 2022 року була офіційно зареєстрована БО «БФ Волонтерська спілка “Поруч”».

Протягом року волонтери спілки надали допомогли 25 тисячам українців. Наразі організація реалізує чотири великих проєкта та має 42 партнера. «Ми з’їздили в 51 гуманітарну місію, зібрали донатами 5 млн гривень та відремонтували 11 домівок. Сьогодні «Поруч» — це простір турботи та розуміння. Це потужна команда, 70 % якої складають люди із статусом ВПО. І ми хочемо подякувати всім, без кого спілки «Поруч» не існувало б», — наголосила Русана Шарлай перед презентацією фільма «Рік війни. Рік волонтерства», який можна подивитись тут.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status