cs.detector.media
08.03.2023 10:32
Жінки у мистецтві: премія Women in Arts 2023 оголосила переможниць
Жінки у мистецтві: премія Women in Arts 2023 оголосила переможниць
Лауреатками премії стали художниця, поетка, драматургиня, режисерка, директорка музею, композиторка, журналістка та військова парамедикиня.

ООН Жінки в Україні та Український інститут вчетверте вручили премію Women in Arts, яка відзначає досягнення жінок, що працюють у сфері культури та мистецтва. Оскільки у 2022 році церемонія не відбулася через початок повномасштабного вторгнення, цьогоріч нагороду вручали за два попередні роки. Нинішня премія набула нового сенсу, що відобразилось у її новому гаслі «Вогонь запеклих не пече» і доданому до назви слові The Resistance.

Ще однією особливістю Women in Arts 2023 став додатковий критерій відбору — внесок у перемогу, що враховує діяльність номінанток у військовій, волонтерській, культурній чи будь-якій іншій сфері, що безпосередньо наближає перемогу України.

Тож лауреатками премії Women in Arts. The Resistance стали:

Також на церемонії нагородження відбулася прем'єра жіночого маніфесту. В його основі – пісня та відео під назвою «Ти є велика сила». Це авторська робота команди музичного каналу Megogo Live спільно з ООН Жінки в Україні та Українським інститутом. У її створенні взяли участь одна з цьогорічних номінанток Марина Круть, а також виконавиці Roxolana, Саша Кольцова (Крихітка) та Олена Карась (Тонка). Крім них, у відео можна побачити номінанток Women in Arts. The Resistance.

Кандидаток премії Women In Arts 2023 оцінювали профільні експерти відповідної сфери, представники державного сектору та незалежних інституцій. Головними вимогами до конкурсанток були професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання. 

Серед суддів були креативний директор агенції Mozgi Ideas Влад Болсун, головний редактор видання LiRoom Олексій Бондаренко, акторка Ірма Вітовська-Ванца, директорка Департаменту комунікацій та публічної дипломатії МЗС Ірина Боровець та багато інших. Із повним переліком можна ознайомитись за посиланням.

Women in Arts — це незалежна премія, заснована у 2019 році Українським інститутом та ООН Жінки в Україні у рамках руху солідарності за гендерну рівність HeForShe. Її заснували з метою підтримати професійний розвиток жінок у сфері мистецтва та культури, а також подолати гендерні стереотипи та усунути нерівність.

У 2021 році премію Women in Arts отримали режисерка Ірина Цілик, письменниця Софія Андрухович, диригентка Оксана Линів, громадська діячка Юлія Федів, художниця Аліна Клейтман, режисерка Тамара Трунова, літературознавиця і арткритикиня Віра Балдинюк та військова журналістка Валерія Бурлакова.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status