cs.detector.media
21.02.2023 22:48
Зоозахисна організація UAnimals домовилася про спільний із мережею зоомагазинів та Visa збір грошей для тварин
Зоозахисна організація UAnimals домовилася про спільний із мережею зоомагазинів та Visa збір грошей для тварин
Для пожертви можна купити наклейку, мережа магазинів подвоїть суму, а Visa — подвоїть підсумок. Таким чином збирають на лікування тварин, які постраждали від війни в Україні.

Зоозахисна організація UAnimals вдруге запровадила ініціативу «Лапка турботи», в рамках якої всі охочі можуть купити брендовані наліпки, а зібрані гроші підуть на лікування тварин, які постраждали від війни в Україні.

Про це «ЗМІ для змін» повідомили ініціатори акції у пресрелізі. Згідно з їхньою інформацією, мережа магазинів MasterZoo, де можна купити ці наліпки, подвоїть кожен донат. Ціна однієї наліпки — 10 грн. Якщо наліпку оплатити карткою Visa, сума благодійного внеску подвоїться додатково.

«Таким чином, замість 10 гривень на благодійність надійдуть 40 гривень. Обмежень у кількості наліпок немає — можна допомогти на будь-яку суму», — інформують організатори.

За орієнтовними даними, які наводить UAnimals, тисяча тварин на місяць із прифронтових зон потребує серйозного лікування — йдеться як про хатніх, так і про диких і свійських тварин. З повномасштабним вторгненням побільшало покинутих безпритульних собак та котів, частина з яких потрапляють під машини і потребують складних операцій.

«Тварини стали заручниками цієї війни і не можуть обійтись без нашої допомоги. Ми вдячні всім, хто долучається до ініціатив і акцентуємо, що не буває малої допомоги. Кожен ваш внесок допомагає рятувати життя», — наводять організатори слова коментує директорки з партнерств та фандрейзингу зоозахисної організації UAnimals Валентини Тарковської.

Це друга хвиля кампанії. Перша тривала протягом серпня-жовтня 2022-го. У рамках ініціативи, як ідеться у повідомленні, зібрали понад пів мільйона гривень. Зоозахисники звітують, що за ці гроші змогли простерилізувати та вакцинувати 251 тварину у Запоріжжі, Чернівцях, Куп'янську, Добропіллі, Дружківці, Кропивницькому та Шостці. Ще понад 400 тварин отримали допомогу у закупівлі ліків, препаратів для обробки, лікувальних кормів, пелюшок та памперсів. Крім того, гроші спрямували на лікування важкохворих і травмованих тварин із притулків Миколаївської, Запорізької, Кіровоградської, Донецької області. 

Збір триватиме з 21 лютого до 21 квітня 2023 року. Усі кошти  будуть перераховані до фонду UAnimals на лікування, операції та ветеринарні препарати для тварин, які постраждали внаслідок війни.

Благодійна організація UAnimals була створена у 2016 році та покликана врятувати тварин від жорстокого поводження. З початку повномасштабної війни UAnimals допомагає тваринам із зони бойових дій: евакуацією, кормами та ліками для притулків. Команда розпочала відбудову закладів для тварин, які постраждали від російської агресії.

«ЗМІ для змін» уже розповідав, що через війну кількість тварин у притулках тилових областей зросла на 20-30%, фронтових — на 100 та більше. Також ми писали про нагородження першою Всеукраїнською зоозахисною премією. Її отримали 20 зоозахисників, які рятують життя тварин в Україні. Ініціаторами відзнаки виступили Всеукраїнський гуманістичний рух UAnimals.

Раніше ми також повідомляли про проєкт безплатних ветеринарних онлайн-консультацій, який допомагає тваринам з окупованих територій. А ще — що, за українським законом, тварина — річ, і розповідали, як зоозахисні організації намагаються це змінити.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status