cs.detector.media
20.02.2023 21:51
Українська школа політичних студій розпочала новий відбір слухачів
Українська школа політичних студій розпочала новий відбір слухачів
Анкети приймають до 19 березня. Програма складається з трьох сесій, які відбуваються протягом року та тривають 4-5 днів.

Українська школа політичних студій розпочала відбір на програму 2023 року. Приймають анкети до 19 березня.

Про це повідомили на сайті проєкту.

«Українська школа політичних студій – один з найуспішніших освітньо-мережевих проєктів України. УШПС належить до мережі шкіл політичних студій, заснованих під егідою Ради Європи у 2005 році як демократичний здобуток Помаранчевої революції та з нагоди 10-ї річниці вступу України до Ради Європи. За 17 років ми об’єднали більше 500 успішних лідерів із різних сфер — держслужбовців, юристів, бізнесменів, науковців, політиків, журналістів, представників творчих професій і громадських діячів. Українська школа політичних студій не просто навчає, ми створюємо Спільноту однодумців, об’єднаних спільними цінностями та місією розвивати демократичну Україну», — інформують організатори.

Участь у Школі можуть узяти ті, хто:

Умови участі у програмі:

  1. Відібрані учасники повинні мати змогу взяти участь в усіх трьох навчальних сесіях Школи.
  2. Учасники програми від початку навчання отримують можливість відвідувати інші заходи Школи (зокрема, в межах Клубу випускників).
  3. Витрати на участь (проживання, харчування, навчання, роздаткові матеріали, переліт до Страсбурга тощо; крім проїзду у межах території України) покриваються за рахунок Школи та її партнерів.

УШПС на власний розсуд встановлює реєстраційний внесок за участь у Щорічній програмі, що спрямовується на розвиток її інституційної діяльності. Від 2019 року УШПС надає Щорічну стипендію за громадянську позицію ім. Катерини Гандзюк (на участь в УШПС). Рішення про обрання Стипендіата / Стипендіатки приймає УШПС, залучаючи до процесу відбору громадських активістів та експертів.

Програма УШПС складається з трьох різних за форматом навчальних сесій, які відбуваються протягом року в межах України — зазвичай, сесії УШПС були у Києві, Одесі та Львові.

Кожна навчальна сесія триває 4-5 днів.

За результатами окремого відбору учасники програми УШПС отримують можливість потрапити на Всесвітній форум за демократію, який проводиться щорічно у Раді Європи у Страсбурзі.

Навчання відбувається у форматі лекцій, дискусій, круглих столів, тренінгів, обговорення текстів тощо. Під час усіх заходів Школи діє Chatham House Rule — принцип анонімності обговорень: аби учасники й спікери могли максимально щиро говорити один з одним, цитати та їхнє авторство не оприлюднюються.

Фото: УШПС

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status