cs.detector.media
14.02.2023 19:17
15 громадських організацій закликали провести конкурс на посаду голови Національної поліції
15 громадських організацій закликали провести конкурс на посаду голови Національної поліції
15 громадських організацій закликали провести прозорий конкурс перед призначенням голови Національної поліції України.

15 громадських організацій звернулися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України із закликом обрати очільника Національної поліції на конкурсних засадах та внести відповідні законодавчі зміни.

«Керівником Національної поліції має бути професійна, незалежна та політично нейтральна людина з бездоганною репутацією. Натомість до цього часу всі керівники цього ключового органу призначалися за креатурою міністра МВС без жодної конкурсної процедури», — ідеться у заяві.

Серед підписантів — правозахисні та антикорупційні організації Інститут законодавчих ідей, рух «Чесно», Центр громадянських свобод, Центр протидії корупції, Антикорупційний штаб, фундація «DеJuRe», Лабораторія законодавчих ініціатив тощо.

«Призначення голови Національної поліції за результатами конкурсного відбору стане яскравим доказом налаштованості української влади до виконання вимог Європейських партнерів та буде першим кроком до реформування поліції», — зазначено також у документі.

Підписанти апелюють до того, що проведення конкурсу на директора НАБУ та органи судової влади довели, що проведення повноцінних конкурсних процедур на ключові посади під час війни — можливе.

Для проведення конкурсу громадські організації пропонують ВР та КМУ:

Повністю з текстом заяви можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що 7 лютого Верховна Рада призначила міністром МВС Ігоря Клименка, який раніше обіймав посаду керівника Національної поліції. З 20 січня обов'язки очільника Нацполіції України тимчасово виконує Іван Вигівський, який до цього очолював Головне управління Нацполіції у Києві. На цю посаду його призначили після загибелі в авіакатастрофі в Броварах очільника МВС Дениса Монастирського, чиє місце обійняв Ігор Клименко.

На фото — Ігор Клименко, МВС

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status