cs.detector.media
07.02.2023 21:34
ЮНІСЕФ, ДСНС і One Health створили ролики та друковані матеріали про використання генераторів і пальників
ЮНІСЕФ, ДСНС і One Health створили ролики та друковані матеріали про використання генераторів і пальників
Інформаційна кампанія «Безпека вдома під час війни» має на меті нагадати українцям правила безпечної поведінки з генераторами, газовими пальниками, пічним опаленням та свічками у разі відсутності електроенергії та тепла.

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ, Державана служба з надзвичайних ситуацій і команія One Health започаткували інформаційну кампанію про правила використання опалювальних приладів під час війни. 

«Родини змушені використовувати свічки, газові пальники та генератори, щоб отримати світло та зігрітися, що не завжди безпечно у приміщеннях, — наголосив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Ці прості правила безпеки вдома важливі для збереження життів та здоров’я дітей та їхніх родин».

Кампанія проводиться на ТБ, радіо, у соціальних мережах ЮНІСЕФ та ДСНС, де можна прочитати про правила використання опалювальних та електроприладів.

Ось так, приміром, може виглядати мокап на одній із зупинок у Києві:

Також розроблені інтерактивні друковані матеріали для дітей із засвоєння правил безпеки вдома під час війни за участі психологині Світлани Ройз.

«Серйозні правила поводження з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками подаються через побутові ситуації, у яких може опинитися кожна людина: сумніви, де поставити генератор, приготування їжі на туристичному пальнику чи його купівля у неліцензованих точках продажу, необережне поводження зі свічкою або непрочищений димохід пічки», — повідомили ініціатори кампанії.

У рамках комунікаційної кампанії були створені радіоролики, анімаційні ролики для телебачення, зовнішня та диджитал-реклама.

Ось відео про те, як безпечно користуватися генераторами:

А нижче — відео про туристичні пальники:

«Є такий вираз — "схопити себе за руку". Це коли ти вже зібрався щось робити, а тоді засумнівався, зупинився й пішов перевіряти. Саме так ми й діємо в нашій кампанії: в усіх сюжетах герой от-от збирається щось зробити з приладом для опалення або освітлення, але в останній момент його зупиняє ДСНС і пояснює, чому так не піде. Бо генератор має стояти на вулиці, а не на балконі. На пальнику можна розігрівати їжу, але аж ніяк не готувати, як на повноцінній плиті. І так далі. Наша завдання — прищепити новий тип поведінки — перевіряти себе, перш ніж зробити», — розповіла Анна Лаунець, креативна директорка агенції One Health, яка і виконала замовлення ЮНІСЕФ.

Ось так, приміром, виглядає борд:

З початком перебоїв в енергопостачанні почала зростати кількість побутових пожеж внаслідок неправильного чи недбалого використання цих приладів, зокрема вибухи газових балонів від туристичних пальників чи отруєння чадним газом під час використання генератора чи пічного опалення. 

«Через порушення правил пожежної безпеки при облаштуванні та експлуатації електроустановок збільшилася кількість пожеж на 10%, і через порушення правил пожежної безпеки при облаштуванні та експлуатації печей і теплогенеруючих агрегатів збільшилася кількість пожеж на 83%», — повідомляв Суспільному в ефірі єдиного марафону у грудні пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status