cs.detector.media
30.01.2023 16:47
У Криму засудили ще 32 активістів за підтримку кримських татар
У Криму засудили ще 32 активістів за підтримку кримських татар
Учасників акції на підтримку кримських татар засудили до адміністративних арештів на терміни від 10 до 16 діб.

26 січня 32 особи були засуджені до адміністративних арештів на терміни від 10 до 16 діб. Ще одну людину засудили до штрафу сумою 20 тисяч рублів.

Про це інформує «КримSOS».

«Окупаційна влада в Криму продовжує використовувати адміністративні арешти для залякування нелояльного населення та придушення спротиву», — прокоментував аналітик організації Євгеній Ярошенко.

Згідно з повідомленням, усіх цих людей затримали представники Росгвардії 25 січня 2023 року під будівлею окупаційного «Київського районного суду» в Сімферополі, куди вони вийшли на підтримку шістьох кримських татар, затриманих напередодні після чергової хвилі обшуків.

«Відповідно до норм міжнародного права, ці затримання порушують право на свободу мирних зібрань. До того ж, недопущення громадськості до судового засідання може становити порушення права на справедливий суд», – додав аналітик.

Нагадаємо, що вранці 24 січня в Джанкойському районі АР Крим відбулися обшуки за участі співробітників ФСБ у будинках кримських татар. Після обшуків були затримані шестеро осіб. 25 січня так званий «Київський районний суд» обрав усім шістьом запобіжний захід у формі тримання під вартою впродовж 2 місяців.

З 2021 року окупанти масово затримують людей, які виходять на підтримку репресованих співвітчизників. Так, упродовж осені 2021 року відбулося шість хвиль масових адміністративних затримань активістів, чотири з яких сталися біля будівлі окупаційного суду.

Раніше «ЗМІ для змін» повідомляв, що щонайменше 149 громадян України перебуває у місцях несвободи — або в окупованому Криму, або вивезені в Росію. Більшість — це кримські татари, яких переслідують за сфабрикованими справами.

Фото: Кримська солідарність

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status