cs.detector.media
24.01.2023 21:52
В Україні розпочали проєкт, завдяки якому постраждалі від війни можуть позбутися посттравматичних рубців і шрамів від опіків
В Україні розпочали проєкт, завдяки якому постраждалі від війни можуть позбутися посттравматичних рубців і шрамів від опіків
В Україні стартував благодійний проєкт «Неопалимі», завдяки якому постраждалі від війни можуть позбутися посттравматичних рубців і шрамів від опіків. Львівська фотографиня створила серію світлин українського бійця, який зазнав поранень і вже проходить лікування.

Львівська фотографиня Марта Сирко представила серію світлин українського героя, який зазнав поранень унаслідок війни. Вона працює у жанрі портретної зйомки та вирішила показати, що навіть понівечене тіло може бути красивим.

«Я хочу, щоб люди пам’ятали та бачили, як усе змінилося, скільки є людей, які постраждали від війни. Вони будуть серед нас, і я прагну, щоб ми всі стали добрішими, кращими та підтримували один одного. Я почала знімати тіла людей, які постраждали, і побачила, як вони хочуть і намагаються швидко інтегруватися в буденність. Вони хочуть жити звичайним життям, а ми маємо допомогти їм швидко інтегруватися», — розповіла Марта Сирко.

Героєм став боєць ЗСУ Ілля Пилипенко. Чоловік опинився в танку, який загорівся, під час виконання бойового завдання, внаслідок чого отримав численні опіки.

Щоб повернути природний вигляд свого обличчя, Ілля став учасником благодійного медичного проєкту «Неопалимі» від ГО «Український волонтерський центр». Мета цього проєкту  — забезпечення комплексного безплатного лікування для військових, добровольців, волонтерів, цивільних та дітей, які отримали опіки та рубці внаслідок війни.

«Завдяки отриманим світлинам кожен має змогу побачити, які  ушкодження отримали "неопалимі" герої, що незламно захищають нашу землю ціною власного тіла та життя», — інформують автори проєкту.

Проєкт «Неопалимі» реалізовує ГО «Український Волонтерський Центр» спільно з Центрально-східноєвропейською асоціацією спеціалістів естетичної медицини. 

«У співпраці з МОЗ ми об’єднали 12 клінік в різних областях України та багатьох спеціалістів з лазерного лікування, аби щомісячно лікування могло проходити близько 200 пацієнтів. Зазвичай таке лікування займає від 3 до 12 процедур і через це є дуже дорогим. Але завдяки нашим чудовим партнерам абсолютно кожен українець — військовий, волонтер чи просто цивільний — буде мати можливість повернутися до повноцінного життя, яке не буде обмежене опіками та травмами, заподіяними війною. І це питання не лише естетики, а і функціональності, адже кожен повинен мати можливість жити далі», — вважають ініціатори проєкту.

Процес лікування та реабілітації в рамках проєкту відбуватиметься у клініках-партнерах проєкту «Неопалимі», спеціалісти та спеціалістки яких використовують новітні лазерні та інʼєкційні методики.

Тих, хто прагне скористатися можливістю, запрошують заповнювати форму, щоб стати пацієнтом проєкту.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status