cs.detector.media
23.01.2023 21:31
57 українок, які переїхали через війну, навчаються нових професій у благодійному проєкті
57 українок, які переїхали через війну, навчаються нових професій у благодійному проєкті
У рамках навчання здобувають фах у SMM і Digital-маркетингу. Стартує другий потік навчання.

Проєкт «100 шансів для 100 жінок» допомагає українкам навчатися актуальних цифрових професій — SMM і Digital-маркетингу.

У межах проєкту українки, які через війну втратили джерело доходу та потребують вивчення актуальної професії, зможуть здобути її та отримати додаткову підтримку на безплатній основі. 

«З початком війни у багатьох українок збільшилося як психологічне, так і соціальне навантаження. Мільйони жінок опинилися відірвані від дому, свого звичного життя, роботи, кола спілкування. Втрата роботи для багатьох означала втрату опори, віри у свої сили та фінансової незалежності. А здобуття нової професії, можливість працювати онлайн з будь-якої точки дасть можливість гідно протриматися час війни до нашої перемоги, розвиватися та віднайти себе у новому напрямку, повернути віру у свої сили та повернутися в Україну вже маючи можливості для заробітку. Я вірю в жінок, в їхню силу і цінність підтримки жінками одна одної, саме тому вирішила побудувати проєкт у концепції Women2Women. Ми запустили навчання у двох напрямках — SMM і Digital Marketing, однак крім фахових лекцій наші студентки долучаються до менторських сесій з жінками-лідерами з різних сфер, які допомагають знайти в собі опору, нові сенси і рухатися далі», — розповіла про місію Катерина Смотрич, засновниця проєкту, Co-Founder/CEO у Digital Marketing Academy, засновниця форуму Superwoman.

Наразі навчання закінчує перший потік студенток — 57 українок, які через повномасштабне вторгнення змінили регіони проживання та шукали можливості отримання гнучкої професії для забезпечення себе та своїх родин.

Одна з них — Юлія Лавренюк, яка зараз перебуває у Варшаві.

«Це навчання — суцільне натхнення. Через війну я вимушена працювати на додатковій роботі, яка мені геть не подобається, замість того, щоб повноцінно розвивати свою бізнес-мрію. Кожна лекція, окрім інформаційного наповнення, дарує надію, що дуже скоро я зможу звільнитися і займатися врешті тим, що дійсно подобається. Дуже вдячна за цю можливість і знайомство з натхненними дівчатами — ця підтримка саме те, чого мені не вистачало всі ці місяці війни», — розповіла Юлія.

Кожна зі студенток створює практичний проєкт — SMM-стратегію просування конкретної компанії, і на виході з навчання крім знань уже буде мати перший кейс у власному портфоліо.

Тетяна Зозуленко з містечка в Норвегії поділилася:

«Моє навчання на курсі — це крок виходу зі стану заціпеніння після виїзду з України. Курс вдихнув енергії для діяльності та віри, що я зможу вистояти в цей складний час. Моя мрія на момент початку курсу була пов'язана з отриманням нової професії. Саме з цією мрією я прийшла на курс. Прагну стати артменеджером для творчих жінок, які не вміють просувати своє мистецтво, не знають, як продавати його, і хочуть вибудувати успішну арткар'єру».

Серед партнерів проєкті — агенція комунікацій «Варто». Вона запросить кращих студенток пройти стажування, щоб отримати практичний досвід роботи в новій професії.

«Сьогодні ми маємо національну проблему — круті українські жінки з вагомим професійним досвідом вимушено виїхали за кордон чи переїхали в інші регіони країни та шукають спосіб заробітку, самореалізації, іноді змушені займатися некваліфікованою працею. Проєкт "100 шансів для 100 жінок" — це можливість швидко надати талановитим жінкам нову кваліфіковану професію, надати можливість дистанційно працювати на благо України та в результаті залишити їх розум та таланти в нашій державі. Ця думка нас неймовірно надихає, як і думка, що завдяки таким проєктам, як цей, комунікаційна галузь підсилиться новими потужними, вмотивованими колегами», — пояснила Наталя Холод, CEO агенції комунікацій «Варто».

30 січня розпочнеться навчання для наступного потоку студенток курсу.

Фото: Brooke Cagle on Unsplash

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status