cs.detector.media
16.01.2023 16:59
Громадські активісти нащедрували 60 тис. гривень на тепловізор і намаланкували 50 — на квадрокоптер
Громадські активісти нащедрували 60 тис. гривень на тепловізор і намаланкували 50 — на квадрокоптер
Щедрівками 31 грудня та 13 січня, які проходили у кількох містах України та двох інших країн, зібрали гроші, які підуть на купівлю тепловізора для 93-ої ОМБР «Холодний Яр». А на Черкащині під час святкування Маланки зібрали 50 тисяч на квадрокоптер.

60 тисяч грн вдалося зібрати представникам ГО «Поклик Яру» у співпраці із фундацією Second front UA. Гроші зібрали завдяки щедруванням на новорічні свята 31 грудня та 13 січня.

Цю акцію організатори назвали «Щедруй для захисників» та запрошували до її проведення у громадах. Її метою був збір коштів на тепловізор для 93-ї ОМБР «Холодний Яр». Учасники акції мали зібрати вертеп у рідному місті та щедрувати 31 грудня або 13 січня. 

«30 груп в 13 населених пунктах, як в Україні, так і в інших країнах зібрали вертепи. Серед них Київ, Харків, Кропивницький, Черкаси, Біла Церква, Володимир, Звенигородка, Маневичі та ще низка населених пунктів по всій Україні. В інших країнах акція пройшла у Вільнюсі (Литва) та в Малацках (Словаччина)», — повідомили організатори акції. 

Згідно з повідомленням, її підтримали також університети Києва, Львова та Вінниці, громадські організації та приватні особи.

«Щедруй для захисників» відбулася вже вдруге. Торік молоді вдалося зібрати понад 40 тис. грн. На ці кошти вони придбали квадрокоптер для 8-го полку спецпризначенців, який вдалося передати напередодні повномасштабного вторгнення Росії.

А у Звенигородці на Черкащині під час благодійного фестивалю «Маланка-Фест», організованому спільно працівниками відділу культури, ГО «Підприємці Звенигородщини», ГО «Звенигородщина активна» збирали гроші на квадрокоптер.

«Для дітей організували більше десятка активностей: зносили книги у букіністичну крамницю, волонтери вчили робити окопні й вощані свічки, кондитери — прикрашати кремами тортики і глазур’ю пряники, про Маланку і Василя розповідали фахівці з музею, а показували обряд — працівники культури. Охочі водили Козу з професійними артистами — з перевдяганнями, піснями і танцями», — проінформували організатори.

У підсумку зібрали понад 50 тисяч гривень, а також гостинці військовим.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status