cs.detector.media
12.01.2023 17:25
Харківська правозахисна група: росіяни заявили про вбивство британського волонтера
Харківська правозахисна група: росіяни заявили про вбивство британського волонтера
Харківська правозахисна група з посиланням на російський телеграм-канал повідомила про вбивство британця Крістофера Перрі. Причина — «надто професійне спорядження».

Харківська правозахисна група (ХПГ) повідомила, що ввечері 11 січня один із пропагандистських телеграм-каналів заявив, що вагнерівці вбили британського волонтера під час боїв за Соледар. Таке ж повідомлення, за словами правозахисників, поширила «пресслужба» найманців, якими керує Євгеній Прігожин.

Згідно з повідомленням ХПГ, ідеться про Крістофера Перрі, одного з двох волонтерів, що зникли кілька днів тому.

«Заяву супроводжують фотографії, які до цього поширила пресслужба Пригожина. На світлинах зафіксовані паспорти з іменами Ендрю Бегшо та Крістофера Перрі, а також посвідчення волонтера, видане Крістоферу Метью Перрі», — зазначає у повідомленні ХПГ.

Телеграм-канал, на який посилається ХПГ, виправдовує ймовірно скоєне вбивство надто професійним спорядженням і амуніцією, які нібито мав волонтер. Попри те, що у чоловіка було знайдене волонтерське посвідчення, громадянин Британії був не просто вбраний у «засоби індивідуального бронезахисту», а мав «спорядження зі зброєю та амуніцією», що «виключає його з-під конвенційного захисту».

Нагадаємо, що 7 січня біля міста Соледар на Донеччині безвісти зникли двоє волонтерів з Великої Британії. Відомо, що чоловіки виїхали з Краматорська до Соледара. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. Правоохоронці розповіли, що 7 січня 2023 року близько 17:15 до чергової частини Бахмутського райвідділу поліції надійшло повідомлення про зникнення двох волонтерів — громадян Великої Британії віком 28 та 48 років. За наявною на  той момент інформацією, 6 січня, о восьмій годині ранку, чоловіки виїхали з Краматорська до Соледара. Після чого з ними зник зв’язок.

«Британія не зверталася до Росії за допомогою в пошуку своїх підданих, якщо якийсь запит буде, його розглянуть», — сказав про ситуацію речник Кремля Дмитро Песков. 

Як продовжує інформувати ХПГ, МЗС Британії підтвердило зникнення своїх громадян. Останніми тижнями волонтери допомагали з евакуацією людей із зони бойових дій та привозили їм гуманітарну допомогу.

Фото: УМВС Донеччини

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status