cs.detector.media
10.01.2023 17:33
Тайвань надав $2 млн на відбудову українських міст за посередництва мережі «Антс»
Тайвань надав $2 млн на відбудову українських міст за посередництва мережі «Антс»
І пообіцяв ще 56 мільйонів на відновлення цивільної інфраструктури.

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву підписав меморандуми про взаєморозуміння з мером Харкова Ігорем Тереховим, мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем та головою правління Мережі захисту національних інтересів "Ants", співзасновницею ICUV – міжнародного центру перемоги України Ганною Гопко від імені керівництва Херсона.

«"Антс" дякує Тайваню за підтримку нашої держави та громад. У співпраці з МЗС Тайваню "Антс" допоможе мешканцям Миколаєва та Херсонщини пережити зиму та розв'язати локальні проблеми. Загалом на два регіони — 1 млн дол. Дякуємо Тайваню за підтримку України», — подякувала Ганна Гопко.

Загалом Тайвань  передасть 2 мільйони доларів США прифронтовим містам України, а саме Харкову, Миколаєву та Херсону.

«Для Тайваню честь StandWithUkraine!» — написав міністр закордонних справ Тайваню в Twitter.

Нагадаємо, що Ганна Гопко як співзасновниця ICUV – Міжнародного центру української перемоги вперше відвідала Тайвань в кінці жовтня для участі в 11-й Глобальній асамблеї Світового руху за демократію, що зібрала понад 200 представників більш ніж 70 країн заради поширення демократичних цінностей та обміну ідеями щодо боротьби з авторитарними режимами. Асамблея стала плідним майданчиком для перемовин, внаслідок яких Тайвань виділив новий пакет фінансової допомоги. Окрім грошової підтримки, українська сторона також обговорила можливості майбутніх демократичних, зокрема цифрових реформ та спільний для наших народів досвід протистояння авторитарним режимам країн-агресорів.

Під час візиту на спільному прийомі, куди було запрошено українців, які живуть і працюють в Тайвані, Джозеф Ву, Міністр закордонних справ Тайваню, пообіцяв надати додаткову допомогу у розмірі 56 мільйонів доларів США. Кошти підуть на відновлення цивільної інфраструктури, зокрема шкіл та лікарень, відповідно до більш нагальних потреб українського народу та уряду.

Нагадаємо, що мережа «Антс» доставляє громадам генератори від французьких партнерів

Фото: МЗС Тайваню

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status