cs.detector.media
10.01.2023 13:31
Український Культурний Фонд приймає заявки на грантову програму «Відновлення культурно-мистецької діяльності»
Український Культурний Фонд приймає заявки на грантову програму «Відновлення культурно-мистецької діяльності»
Бюджет програми на 2023 рік — 40 мільйонів грн, дедлайн — 31 січня.

Український Культурний Фонд (УКФ) оголосив про нові програми та програми поточного року, конкурс на які так і не був завершений через повномасштабне військове вторгнення Росії на територію України.

Про це йдеться на сайті установи.

Програма «Відновлення культурно-мистецької діяльності» відповідає наступним пріоритетним напрямам діяльності Фонду: 

«Мета програми — підтримати відновлення культурно-мистецької діяльності митців та інституцій сфери культури України, сприяти створенню нових культурно-мистецьких проєктів, як унікальних "інструментів", завдяки яким українське суспільство здатне не лише максимально застосувати культуротворчий потенціал під час війни, але й стати основою повоєнної відбудови держави», — також ідеться у повідомленні.

Бюджет програми на 2023 рік – 40 млн грн.

Цілі програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності»:

У рамках конкурсної програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності» запропоновано наступні лоти:

Лот 1. Відновлення культурно-мистецької діяльності (культурно-мистецькі проєкти);

Лот 2. Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності.

Подавати проєктну заявку на конкурс можна до 31 січня цього року (до 18.00 за київським часом). Конкурсний відбір триватиме до 15 травня. Реалізація проєктів включно з поданням звітності: з дати підписання договору про надання гранту Фондом, але не раніше 1 квітня і до 31 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, що Український культурний фонд — державна установа, створена з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.

Також зазначимо, що у жовтні Український культурний фонд розпочав добір учасників експертних рад, які відбиратимуть проєкти для фінансування Фондом у 2023 році. До участі запрошують фахівців у галузі культури та креативних індустрій, котрі мають досвід роботи у відповідних секторах культури. Також Український культурний фонд запрошує культурних діячів у секторі візуального мистецтва скористатись програмою підтримки Artists at Risk Connection (ARC) від PEN America.

У червні УКФ запустив арт-портал «Мистецтво перемоги», на якому зібрані мурали, картини, плакати, меми та інші ілюстрації на тему протистояння російській агресії, а у квітні — інтерактивну «Мапу культурних втрат», де відображаються частково пошкоджені або повністю знищені росіянами пам'ятки культури.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status