cs.detector.media
06.01.2023 15:27
Мережа «Антс» доставляє громадам генератори від французьких партнерів
Мережа «Антс» доставляє громадам генератори від французьких партнерів
23 громади у дев’яти областях отримають по два генератори в рамках спільної українсько-французької ініціативи «Світло під час зими». Про це повідомляє мережа захисту національних інтересів «Антс».

Задля реалізації цієї мети наприкінці листопада активісти мережі захисту національних інтересів «Антс» спільно з французькою громадською організацією «Stand with Ukraine» звернулися до Асоціації муніципалітетів Франції з проханням допомогти закупити генератори для українських громад.

Згідно з повідомленням пресслужби «Антс», перша партія генераторів була доставлена в Україну 19 грудня. Тоді вісім громад отримали генератори потужністю 9 кВт.

«Сьогодні в Україну доставлено ще 46 генераторів від французьких громад. По два генератори потужністю 5 кВт отримають такі громади: Хотинська, Садівська, Лебединська, Краснопільська, Баранівська, Волицька, Бережанська, Тульчинська, Чортківська, Тростянецька, Недригайлівська, Покровська, Підгородненська, Дубовиківська, Апостолівська, Новгород-Сіверська, Новобасанська, Поромівська, Городницька, Охтирська, Золочівська, Дрогобицька та Кременчуцька», — інформують в організації.

Найближчим часом «Антс» доставить ще 400 генераторів 30 громадам із 10 областей України, з якими працює у рамках проєкту «Відновлення громад». Усі вони або були в окупації, або постраждали від ворожих атак.

Проєкт «Зміцнення громад заради перемоги та відродження України» виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status