cs.detector.media
04.01.2023 16:48
Ветерани-підприємці отримали 20 мільйонів гривень на розвиток бізнесу
Ветерани-підприємці отримали 20 мільйонів гривень на розвиток бізнесу
Переможцями двох програм стали 53 ветеранських бізнеси. Загальна сума фінансування за контрактами становить 49 мільйонів гривень.

Про це повідомили в Українському ветеранському фонді.

«Станом на 30 грудня 2022 року ветерани вже отримали понад 20 мільйонів гривень фінансування для розвитку бізнесу. Решту коштів Фонд виплачуватиме поетапно, після звітування про витрати», — ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, Український ветеранський фонд проводив дві конкурсних програми мікрофінансування ветеранського бізнесу «Варто». Переможцями стали 53 ветеранських бізнеси. Загальна сума фінансування за контрактами становить 49 мільйонів гривень.

За статистикою, наданою фондом, 17% серед переможців двох програм «Варто» — власники закладів харчування. Це найбільший відсоток з-поміж усіх сфер. Дев’ять переможців-ветеранів розвивають ресторани, кафе і ятки з приготуванням вуличної їжі.

На другому місці — виробники харчових продуктів. Їх семеро, або ж 13,2%. Виробництво залучає багато працівників, а ще має ланцюжки логістики для купівлі сировини та продажу готових товарів. Таким чином залучається більша кількість людей, які отримують прибуток.

Третє місце між собою ділять представники агросфери та ті, кого зарахували до виробників товарів оборонно-промислового комплексу (ОПК). У розподілі по 9,4% переможців.

Щодо регіонального розподілу учасників, то найбільша кількість проєктів надійшла з Києва та області — 16 підприємств. Друге місце між собою поділили Івано-Франківська та Черкаська області. Звідти по 5 ветеранів-підприємців стали переможцями програми «Варто». Третє місце за кількістю переможців посіли Вінницька, Львівська та Полтавська області.

Нагадуємо, що наразі триває програма мікрофінансування від УВФ, за якою ветерани, їхні близькі родичі, родини полеглих захисників та захисниць можуть отримати до 20 тисяч гривень відшкодування на товари й обладнання для розвитку бізнесу. Зокрема, відшкодовують і вартість генераторів для ведення бізнесу.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status