cs.detector.media
28.12.2022 15:44
Фахівці «КримSOS» провели серію вебінарів для юристів та адвокатів, які надають допомогу жителям окупованих територій
Фахівці «КримSOS» провели серію вебінарів для юристів та адвокатів, які надають допомогу жителям окупованих територій
Фахівці «КримSOS» завершили серію вебінарів для юристів системи надання безоплатної правової допомоги (БПД) та адвокатів, які надають допомогу жителям окупованого Криму.

Про це розповіла юристка «КримSOS» Анастасія Калініна.

«У грудні фахівці "КримSOS" разом із представниками державної влади та партнерськими організаціями провели три вебінари. Під час них спікери разом з учасниками мали нагоду розібратися в поширених та специфічних питаннях правової допомоги жителям ТОТ. Зокрема поспілкувалися про особливості її надання, встановлення фактів народження дітей у Криму та визначення батьківства», — розповіла Анастасія Калініна.

Наприклад, фахівці обговорили питання встановлення батьківства дитини, народженої в Криму за умови відсутності в батька паспорта громадянина України. У такому випадку встановлення батьківства можливе за наявності тимчасового посвідчення особи-громадянина або ІD-картки. У першому випадку діяти можна з допомогою представника особи, у другому — лише за її особистого звернення. Проте варто пам’ятати, що наразі такі посвідчення не видають.

Вебінари ініційовані в партнерстві з Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим, адвокатом Володимиром Кістяником та Координаційним центром із надання правової допомоги. Ця ініціатива орієнтована на юристів та адвокатів, які працюють із жителями окупованого Криму. Учасники не лише послухали інформацію від кваліфікованих юристів, адвокатів та суддів, але і змогли поставити свої запитання.

Подивитися вебінари можна на YouTube-каналі PRAVOKATOR.

Щоб отримати інформацію про встановлення факту народження на окупованих територіях та щодо інших питань, можна звернувтись до спеціалістів «гарячої юридичної лінії» «КримSOS»:

Вони працюють із 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю, у суботу за номерами можна надсилати повідомлення в месенджерах.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status