cs.detector.media
27.12.2022 14:36
Об'єднання родичів політв'язнів Кремля закликає Мінреінтеграції втілити закон про соцзахист політв'язнів і бранців
Об'єднання родичів політв'язнів Кремля закликає Мінреінтеграції втілити закон про соцзахист політв'язнів і бранців
На думку керівника громадської організації, закон про соціальний та правовий захист політв'язнів і цивільних заручників так і не запрацював через бездіяльність Мінреінтеграції.

«Закон про соціальний та правовий захист політв'язнів, цивільних зару чників так і не запрацював через бездіяльність Мінреінтеграції», — про це заявив голова Обʼєднання родичів політвʼязнів Кремля Ігор Котелянець під час засідання Платформи міжнародної дії зі звільнення політв'язнів Росії.

У засіданні взяли участь родичі бранців, делегати від органів державної влади, керівництво Меджлісу кримськотатарського народу, а також представники громадських правозахисних організацій.

Котелянець наголосив на двох критичних моментах діяльності Мінреінтеграції у реалізації закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей»:

«ГО "Об'єднання родичів політв'язнів Кремля" закликає Мінреінтеграції припинити бездіяльність та практику системної безвідповідальності, що позбавляють громадян, звільнених з полону, будь-якої державної підтримки. Показова публічна демонстрація Міністерством та його керівництвом відданості захисту прав та піклування про звільнених заручників не має бути просто декоративною маскою посадовців, а повинна підтверджуватися справами.

Просимо Кабінет Міністрів України та Ірину Верещук звернути увагу на бездіяльність Міністерства, яка блокує запровадження закону про соціальну та правову підтримку заручників та полонених. Це є безпрецедентною та неприпустимою практикою державного органу у розпал війни», — ідеться у повідомленні організації.

Нагадаємо, закон набув чинності 19 листопада 2022 року. Він визначає основи соціального та правового захисту громадян України, які позбавлені або були позбавлені особистої свободи Росією у зв’язку з громадською, політичною або професійною діяльністю.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status