cs.detector.media
29.11.2022 20:20
Проєкт безплатних ветеринарних онлайн-консультацій допомагає тваринам з окупованих територій
Проєкт безплатних ветеринарних онлайн-консультацій допомагає тваринам з окупованих територій
Проєкт впроваджує некомерційна ініціатива GladPet разом із партнерами — ветеринарною клінікою «Пес та Кіт» і Канадською організацією «Ветеринари без кордонів».

В умовах війни тварини страждають від нестачі корму, препаратів та гучних вибухів у зонах активних бойових дій. У містах близько від лінії фронту є проблеми із доступом до ветеринарних клінік і лікарів – частина закладів пошкоджені або зруйновані, а більшість спеціалістів були змушені виїхати у безпечніше місце. 

На допомогу власникам тварин, які не мають змоги доїхати до ветлікарні, — зазвичай це люди у прифронтових або окупованих зонах — спрямований проєкт безплатних ветеринарних онлайн-консультацій для власників тварин. 

За час роботи проєкту за допомогою до ветлікаря зверталися з окупованих територій Донецької, Запорізької, Харківської та Херсонської областей, а також прифронтових територій.

За 3 місяці роботи проєкту було отримано 622 заявки на консультації, яких проведено 549. 67 заявок було перенаправлено на очний огляд чи діагностику, адже бувають стани тварини при яких необхідно терміново відвідати лікаря.

«Звернення за ветеринарною допомогою від українців надходять з різних куточків не тільки нашої держави, а й світу. Адже з тими, хто був вимушений виїхати в інші країни, також складна ситуація — там є труднощі з перекладом, взаєморозумінням із ветеринарними лікарями, страхуванням та грошима на відвідання ветлікарні», — зазначають ініціатори проєкту.

Згідно з повідомленням, консультації розраховані на всіх українських власників домашніх тварин, які не мають можливості відвідати ветеринарну клініку в умовах воєнного часу або вимушеної еміграції. Для зручності в проєкті є три форми надання консультацій: у чаті, дзвінок телефоном, відеоконсультація у ZOOM. Ветлікарі можуть допомогти таким тваринам як собаки, коти, птахи, гризуни, плазуни та інші екзоти.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status