cs.detector.media
17.11.2022 11:51
Верховна Рада звільнила волонтерів від сплати податків із зібраних цього року грошей
Верховна Рада звільнила волонтерів від сплати податків із зібраних цього року грошей
Депутати Верховної Ради усунули прогалину в чинному Податковому кодексі щодо несплати волонтерами податків у 2022 році.
Закон вносить зміни до Податкового кодексу України (до пункту 165.1.54 статті 165), що полегшать діяльність волонтерів, які допомагають Україні боротися з російською агресією.

«Я хочу звернутися до всіх волонтерів: якщо ви збирали гроші на армію, якщо ви допомагали біженцям, і робили все, що потрібно для нашої перемоги, жодних податків з отриманих вами у 2022 році коштів не потрібно сплачувати», — прокоментував голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Як повідомив член фракції «Голос» Ярослав Железняк і підтвердила пресслужба парламенту, ухвалення законопроєкту (№7492) в цілому підтримали 313 народних депутатів.

Згідно з рішенням, після включення до Реєстру волонтерів вони будуть звільнятись від оподаткування (18% ПДФО і 1,5% військового збору). Норма поширюється не тільки на майбутні періоди та попередній звітний рік, але і до кінця 2022-го року.

Податкові пільги для волонтерів в Україні діють з 2014 року. Однак раніше передбачалося, що пільга буде діяти тільки після внесення волонтера до реєстру. Таким чином, люди, які почали збирати кошти відразу після початку повномасштабної війни та ще не встигли тоді зареєструватися — повинні були сплатити з них податки.

Фото: Гроші

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status