cs.detector.media
11.11.2022 11:34
Комісія Київської облради погодила реорганізацію Пластового вишкільного центру. Пластуни — проти
Комісія Київської облради погодила реорганізацію Пластового вишкільного центру. Пластуни — проти
Закликають обласну раду не допустити закриття центру.

Згідно з повідомленням на сайті Київської обласної ради, 7 листопада відбулося засідання постійної комісії з питань сім’ї, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму.

«Комісія розглянула й погодила проєкти рішень Київської обласної ради: "Про реорганізацію КЗ КОР "Пластовий вишкільний центр" шляхом приєднання до КЗ КОР "Київський обласний молодіжний центр"», — зазначено в повідомленні.

Сам проєкт рішення на сайті ради не оприлюднений.

Рішенням, яке ухвалила комісія, спричинило протест Пластового вишкільного центру.

«Цим проєктом рішення планується ліквідувати місце розвитку та дозвілля 12 тисяч українських дітей та молоді... Нині на базі центру відкрито Дитячий простір "Співдія заради дітей", безкоштовні заняття яких за лічені тижні відвідали 1049 дітей. Близько 200 дітей та дорослих відвідали курси з першої медичної, мінної та психологічної допомоги, організовані центром. Протягом року тут проводяться пластові сходини для більше ніж 130 вихованців. Від початку року організовано 8 вишколів та 4 літні табори, зокрема безкоштовний табір для дітей, що пережили окупацію, на які було залучено 327 дітей», — ідеться в повідомленні на фейсбук-сторінці Пласту.

Його автори звертаються до Київської обласної ради з проханням не допустити закриття Пластового вишкільного центру.

Також автори звернення зазначають:

«Відповідно до п.4 ст.5 Закону України "Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху" забороняється зміна цільового призначення об’єктів інфраструктури пластового, скаутського руху, що були надані органами місцевого самоврядування, органами державної влади у користування пластовим, скаутським громадським об’єднанням, без згоди центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері молоді, якщо така зміна припинить використання зазначених об’єктів для неформальної та інформальної освіти дітей та молоді»

Таким чином, зазначене рішення ще має погодити Міністерство молоді та спорту.

Після засідання комісії рішення мають винести на сесію Київської обласної ради.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status