cs.detector.media
17.10.2022 17:39
Безплатний онлайн-курс «Сміливі навчати» допоможе вчителям у подоланні викликів навчання під час війни
Безплатний онлайн-курс «Сміливі навчати» допоможе вчителям у подоланні викликів навчання під час війни
Освітня організація «Навчай для України» та студія онлайн-освіти EdEra розробили курс про вчителювання в час кризи. Курс отримав офіційну рекомендацію від Міністерства освіти і науки України й передбачає сертифікат з підвищення кваліфікації.

Повномасштабна війна поставила перед освітянами нові виклики. За інформацією EdEra, цей навчальний рік змогли розпочати 12 906 українських шкіл. Менше третини з них — офлайн, усі інші працюють дистанційно або у змішаному форматі. Понад 400 тисяч українських учнів навчаються за кордоном. 

Щоб допомогти освітянам підтримати власне ментальне здоров’я та подолати професійні труднощі під час війни, розроблено онлайн-курс «Сміливі навчати». Його програма передбачає лекції з практичними порадами, як організувати безпечне навчальне середовище в кризовий час, а також рекомендації щодо психологічної підтримки вчителів, навчання та взаємодії з дітьми під час війни. 

«Ми у “Навчай для України” постійно спілкуємося з нашими вчителями-учасниками програми, а також з директорами шкіл-партнерів. А тому дуже добре розуміємо усі труднощі, які сьогодні виникають в освітян ледь не щодня. Діти, які можуть розплакатися посеред уроку через сумні новини війни, чи постійні хвилювання вчителів через безпеку учнів під час тривоги й багато інших криз. Це значна відповідальність навчати під час війни й при цьому знайти ресурс допомогти собі та бути підтримкою для учнів водночас. Віримо, що курс “Сміливі навчати” допоможе відновити власний ресурс та вдосконалити знання. Усе заради того, аби якомога більше освітян продовжували так сміливо навчати в ім’я перемоги», — зазначила Соломія Бойкович, проєктна менеджерка «Навчай для України».

Курс складається з трьох освітніх модулів: «Вчителі», «Учні та навчальний процес», «Школа й колектив в умовах воєнного стану». Під час кожного модуля слухачі курсу дізнаються та зможуть застосувати дієві практичні рішення від експертів із безпекових політик, сертифікованих психологів і лідерів освітніх думок. Окрім цього, вчителі отримають понад 50 готових інструкцій і шаблонів, які допоможуть у навчальному процесі в нових умовах. А по завершенню курсу можна отримати сертифікат з підвищення кваліфікації на 6 годин.

«Ми вже понад вісім років створюємо освітні продукти для вчителів і можемо сказати, що професія вчителя і в мирний час потребує неабияких навичок і вмінь саме з психології та комунікації, бо вчитель може допомогти й підказати там, де, наприклад, не можуть батьки чи рідні. А з початком війни вчителі докладають просто титанічних зусиль, щоб продовжувати навчати в таких умовах. Вони — герої, і це не пафосні слова, це правда. Ми віримо, що онлайн-курс “Сміливі навчати” стане настільною книжкою для кожного освітянина і допоможе ефективно вчителювати в умовах війни та криз», — говорить CEO студії онлайн-освіти EdEra Ілля Філіпов

Курс безплатний. Зареєструватися можна за посиланням.

Онлайн-курс реалізовано в межах проєкту «Спільно для вчителів» освітньою організацією «Навчай для України» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в межах ініціативи «Спільно до навчання» та студією онлайн-освіти EdEra.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status