cs.detector.media
20.09.2022 12:26
У Києві відбулося відкриття кар’єрного хабу «ВОНА» для жінок
У Києві відбулося відкриття кар’єрного хабу «ВОНА» для жінок
Проєкт спрямовано на розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, котрі постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику.

15 вересня  у місті Києві за адресою вулиця Михайла Максимовича, 26, будинок Бірмінгем, відбулося відкриття кар’єрного хабу «ВОНА».

«ВОНА хаб» — проєкт, що реалізується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні. Проєкт спрямовано на розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, котрі постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику.

«Сьогодні проєкт дійсно пов’язаний з допомогою жінкам під час війни, з розв'язанням гуманітарної задачі, але він дає надію на майбутнє. Я хочу подякувати нашим донорам USAID, які повірили у те, що економічне наснаження жінок є важливою частиною гуманітарного реагування і розв'язання питання подолання чи реагування на гендерно зумовлене насильство, і в тому числі сексуальне насильство, пов’язане з війною», — сказав Павло Замостян,  заступник представника UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення.

Назва кар’єрного хабу «ВОНА» складається з перших літер 4 слів – Вільна, Окрилена, Незалежна, Амбітна. Саме над тим, аби так себе почували жінки, працюють команди кар’єрних хабів «ВОНА», що вже відкриті у містах Дніпро, Львів та Ужгород. Відкриття хабу у Києві відбулося спільно з ГО «Інноваційні соціальні рішення» за фінансової підтримки посольства США в Україні.

«Дуже радий, що у партнерстві з UNFPA та ГО "Інноваційні соціальні рішення" відкриваємо цей хаб тут у Києві. Я тут, щоб познайомитися з людьми, що залучені до створення та розвитку хабу та жінками, які вже користуються послугами хабу», — розповіла Люс’єн Лефкур, координатор з планування Агенції США з міжнародного розвитку, Команда з реагування та надання допомоги під час стихійного лиха.

Захід був перерваний сигналом повітряної тривоги, усі гості перейшли в укриття.

UNFPA – Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами UNFPA працює у 150 країнах та територіях світу. Представництво в Україні працює з 1997 року.

У квітні 2020 року UNFPA за фінансової підтримки Уряду Великобританії розпочато реалізацію проєкту «Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання насильству за ознакою статі», спрямованих на підтримку Уряду України у розбудові національної системи протидії та запобігання насильству за ознакою статі та подоланні усіх форм насильства в українському суспільстві до 2030 року.

Проєкт кар’єрного хабу для жінок створений у 2020 році та працював лише онлайн на платформі сайту careerhub.rozirvykolo.org. За цей період було надано близько 3000 індивідуальні консультації від кар’єрних радниць. У зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії у лютому 2022 року зросла кількість жінок, що знаходяться у зоні підвищеного ризику зазнати насильства, стали ВПО та не мають технічних можливостей для проходження навчання чи написання резюме, тому проєкт вийшов на новий етап розвитку – створення локальних офлайн хабів у містах України.

ГО «Інноваційні соціальні рішення» – це громадська організація, що створена у 2019 році з метою втілення інноваційних підходів, реалізації проєктів та ініціатив спрямованих на протидію домашньому насильству, підтримці людей з інвалідністю та реабілітації військових та учасників АТО/ООС. 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status