cs.detector.media
04.08.2022 12:04
Правозахисники дослідили, які фейки про НАТО поширюють в окупованому Криму
Правозахисники дослідили, які фейки про НАТО поширюють в окупованому Криму
У липні пропагандисти почали говорити, що Росія вже «воює з НАТО», а не з Україною.

Правозахисники громадської організації «Кримськотатарський ресурсний центр» дослідили і презентували тенденції поширення в тимчасово окупованому Криму російської дезінформації про цілі, цінності та роботу НАТО.

Росія почала залякувати жителів півострова Альянсом ще в 1990–2000-х роках, стверджує Ескендер Барієв, голова правління КРЦ, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу. За його словами, нині окупанти активно залучають до пропаганди ЗМІ, організовують інформаційні кампанії, виставки тощо.

Щодо тенденцій менеджер організації Сергій Пархоменко зазначив, що у квітні-травні 2022 року пропагандисти активно виправдовували вторгнення тим, що Україна у разі членства в НАТО військовим шляхом спробує повернути Крим. У червні пропагандистський меседж росіян змінився: нібито НАТО розв'язує третю світову війну й «підбиває Україну» атакувати Крим. У липні пропагандисти почали говорити, що Росія вже «воює з НАТО», а не з Україною.

КРЦ пише, що з квітня 2022-го стежить за поширенням фейків про НАТО у ЗМІ тимчасово окупованого Криму. У червні організація започаткувала рубрику, де експерти спростовують фейки.

Фото, інфографіка: ctrcenter.org

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status