cs.detector.media
28.06.2022 15:31
Правозахисникам коаліції «Україна. П’ята ранку» вручили премію Центрально-Європейського університету
Правозахисникам коаліції «Україна. П’ята ранку» вручили премію Центрально-Європейського університету
Нагороду «Відкрите суспільство» вручили «на знак визнання мужньої роботи з документування звірств, скоєних під час війни Росії проти України».

Представники Коаліції отримали відзнаку на 31-й церемонії вручення нагород у Відні 25 червня, повідомила правозахисниця Тетяна Печончик у фейсбуку.

Починаючи з 1994 року, Центрально-Європейський університет вручає нагороду щороку особі чи організації за служіння ідеалам відкритого суспільства. У різні роки премію отримували лауреатка Нобелівської премії з літератури 2015 року Світлана Алексієвич, організація «Лікарі без кордонів», президент Чеської Республіки Вацлав Гавел.

«Від імені нашої коаліції та 29 організацій-членів ми із Катериною Рашевською дякуємо Центрально-Європейському університету за визнання роботи українських громадських організацій із документування воєнних злочинів. Для нас велика честь отримати премію “Відкрите суспільство"», — написала Тетяна Печончик.

Нагадаємо, коаліція «Україна. П’ята ранку» почала документувати воєнні злочини Росії проти України 25 лютого 2022 року. З того часу до коаліції приєдналися понад 20 організацій, серед яких — «КримSOS», Українська Гельсінська спілка з прав людини, Медійна ініціатива за права людини, Truth Hounds та інші.

У процес документування воєнних злочинів також залучена ініціатива «Трибунал для Путіна».

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» розповідав, як кожен журналіст може допомогти покарати російських воєнних злочинців.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status