cs.detector.media
21.06.2022 16:48
«Цілеспрямоване розгортання наративу проти активістів», — Шабунін про допис Арестовича
«Цілеспрямоване розгортання наративу проти активістів», — Шабунін про допис Арестовича
Голова ЦПК розкритикував радника Офісу президента за висловлювання про активістів, а «КиївПрайд» вимагає звільнити Олексія Арестовича з посади за гомофобні висловлювання.

Голова правління Центру протидії корупції відреагував на фейсбук-допис позаштатного радника голови Офісу президента України Олексія Арестовича про роль активістів у розвитку України.

«Українська культура вражає та захоплює. Доти, поки туди не допустили активістів. В світі нема жодної людини, яка б відчула українську музику та не захопилася. Тому, що там немає активістів.  Україна домінує у кіберспорті — активісти ще не добралися. Агро інновації, банкінг, електронна держава, навіть, Збройні Сили — ми демонструємо світові зразки від яких він шаленіє та бажає дотягнутися. Поки там нема активістів…», — написав Олексій Арестович у фейсбуку 20 червня.

Віталій Шабунін зауважив, що «активна частина суспільства — природні вороги корумпованих політиків в будь-якій країні світу». «Для Єрмака/Татарова/Арествовича і ко — ворогами є активісти, а не, наприклад, рускі агенти впливу а-ля Влащенко і ко. Останні для них свої: в них такі ж “цінності”. До речі, як ви розумієте, їхніми ворогами є не лише активісти. Наступні наративи вони розгорнуть проти волонтерів та військових», — написав лідер ЦПК у фейсбуку 21 червня.

Громадська організація «КиївПрайд» 21 червня оприлюднила допис із закликом звільнити Олексія Арестовича з посади радника ОП. ЛГБТ-активісти вважають його висловлювання 19 червня в етері ютуб-каналу «Школа мышления Апейрон» гомофобним. Він сказав: «Я багато разів казав і не буду приховувати: до ЛГБТ я ставлюся як до людей із девіацією, тобто з відхиленням від норм поведінки. Я в цьому сенсі консерватор. Інша річ, що я точно проти їхнього переслідування. Я вважаю, що в кожному треба передусім бачити людину. Тож до ЛГБТ я ставлюся нормально, а от до пропаганди ЛГБТ – жорстоко. Бо це пропаганда девіації, відхилення від норми, яке має конкретні негативні наслідки для суспільства. Я рішучий противник. До представників ЛГБТ я ставлюся зі співчуттям».

ЛГБТ-активісти відповіли в інстаграмі, що ставляться зі співчуттям до Арестовича, бо «бути гомофобним "рускім міром" в Україні — ось це і є девіація і відхиленням від норми», порадили йому звернути увагу на організацію «Українські військові ЛГБТ за рівні права», представники якої воюють на фронті. «Закликаємо Володимира Зеленського і Офіс президента звільнити цю людину з посади Радника. Це питання в суспільстві давно назріло. Подібна риторика від представників влади неприпустима, якщо ми хочемо бути в ЄС», — йдеться в дописі.

Нагадаємо, коментар Олексія Арестовича про «надто маленьку українську культуру» викликав реакцію також у культурній спільноті.

Фото: Суспільне; скриншоти: Facebook

 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status