cs.detector.media
16.06.2022 17:01
У Протасовому Яру зібрались сотні людей, щоб зустріти тіло загиблого на фронті Романа Ратушного
У Протасовому Яру зібрались сотні людей, щоб зустріти тіло загиблого на фронті Романа Ратушного
У Протасовому Яру намалювали мурал «Роман Ратушний герої не вмирають» та цитату Романа про війну з Росією.

У четвер, 16 червня, у Києві сотні людей зібрались у Протасовому Яру, щоб зустріти тіло активіста Романа Ратушного, який загинув у бою з росіянами під Ізюмом.

Як повідомляє журналіст Стас Юрченко, на місці зустрічі намалювали мурал «Роман Ратушний герої не вмирають» та цитату Романа про війну з Росією: «Чим більше росіян ми вб‘ємо зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям». Коли приїхала машина з тілом, всі встали на коліно, а друзі Романа запалили фаєри.

Роман Ратушний загинув на фронті 9 червня під час бою з росіянами під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

У 2019 році у Протасовому Яру Києва (місці, неподалік якого мешкав Роман Ратушний) забудовники замість історичної зеленої зони планували звести житловий комплекс.  

Ратушний разом з місцевими мешканцями протестували проти планів забудувати місцевість, за декілька днів хлопець очолив громадську ініціативу «Захистимо Протасів Яр». Роман влаштовував акції протесту, велопробіги, автопробіги з громадою Протасового Яру. Активіст звертався до міської влади, подавав позови в суди щодо незаконної забудови зеленої зони.

Фото: Стас Юрченко/Facebook

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status