cs.detector.media
16.06.2022 16:42
«Громадське радіо» оприлюднило першу історію інформаційної кампанії «Дитині потрібна родина»
«Громадське радіо» оприлюднило першу історію інформаційної кампанії «Дитині потрібна родина»
Кампанія розповідає про прийомні та опікунські сім’ї, родини усиновителів, дитячі будинки сімейного типу, інтернатні заклади, які з початком повномасштабної війни мусили рятуватися з-під обстрілів і рушати до Західної України і закордон.

Історія родини Дегтярів стала першим матеріалом інформаційної кампанії, розпочатої «Українською мережею за права дитини» та медійниками, повідомили на фейсбук-сторінці УМПД. «Ці історії допоможуть створити дорожню мапу дій на ниві захисту прав дитини і підтримки сім’ї в Україні після перемоги», — додали в дописі.

Героїня історії — мати-вихователька Юлія — розповідає, як вивезли з-під Харкова десятьох дітей. «Ми просиділи під обстрілами аж до початку квітня. Думали, як поїдемо, то зрадимо країну. Але далі так жити було не можна, бо діти, навіть, перестали спати», — йдеться в тексті. Авторка матеріалу — журналістка Альона Медведєва.

Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» анонсувала інформаційну кампанію «Дитині потрібна родина» 6 травня 2022 року в дописі на фейсбук-сторінці організації. Йшлося про співпрацю з медіа — публікацію «живих історії, які наочно показують, чому для дитини так важлива саме сім’я; які проблеми і яким чином країні буде потрібно вирішити після війни».

Медійників закликали долучитись до інформаційної кампанії, публікуючи на сторінках свого видання один-два ексклюзивні тексти на місяць, які «Українською мережею за права дитини» підготує чи допоможе підготувати.

Нагадаємо, керівниця «Української мережі за права дитини» Дар'я Касьянова розповіла «Детектору медіа» про евакуацію сімей та дітей із зони бойових дій, а також про допомогу дітям, які бачили війну на власні очі.

Раніше вона пояснила, як слід змінити систему інтернатних закладів в Україні.

«ДМ» також писав, як слід висвітлювати проблеми дітей у ЗМІ.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status