cs.detector.media
14.06.2022 12:54
На фронті загинув київський активіст Роман Ратушний
На фронті загинув київський активіст Роман Ратушний
Роман Ратушний був розвідником у 93-ій механізованій бригаді «Холодний яр».

Київський активіст та очільник громадської організації «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний загинув 9 червня в бою під Ізюмом, повідомили на фейсбук-сторінці ініціативи. 

Зазначається, що з першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Роман Ратушний був учасником Революції Гідності, брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру у Києві, був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр». 5 липня Роману Ратушному мало б виповнитися 25 років.

«Ми становились як організація завдяки йому. Попри цю важку втрату ми продовжимо справу Романа, ми продовжимо змінювати і розбудовувати наше суспільство, нашу країну, ми продовжимо боротися за Велику Соборну Україну. Ми обов'язково розбудуємо парк в Протасовому Яру. Парк, де на честь Роми висадимо дуб. Парк, який, впевнені, буде носити ім'я Романа Ратушного», – йдеться в повідомленні ГО.

ГО «Захистимо Протасів Яр» опублікувала реквізити для допомоги родині Романа Ратушного. Карти для допомоги: 4149 6090 1265 5017 (мати Романа Поваляєва Світлана Вадимівна), 4149 6293 1460 6898 (вітчим Романа Хмарський Владислав Ігорович).

Фото: Захистимо Протасів Яр / Facebook

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status