cs.detector.media
13.05.2022 15:52
Українські й американські експерти закликали Конгрес США якнайшвидше ухвалити новий пакет допомоги Україні
Українські й американські експерти закликали Конгрес США якнайшвидше ухвалити новий пакет допомоги Україні
Рішення вже підтримала Палата представників, а друга частина Конгресу США — Сенат — ще ні.

Трансатлантична робоча група на підтримку України (The Transatlantic Task Force for Ukraine) закликала Конгрес США негайно ухвалити новий пакет надзвичайної безпекової, економічної та гуманітарної допомоги для України, повідомила Коаліція «Реанімаційний пакет реформ» на своєму сайті.

У робочій групі нагадали, що 28 квітня адміністрація президента США Джо Байдена запросила 33 млрд доларів додаткової допомоги для України. 10 травня Палата представників Конгресу США підтримала новий пакет допомоги і збільшила його до 40 млрд доларів. Експерти закликали Сенат США якнайшвидше ухвалити документ.

«Трансатлантична робоча група вітає рішучу двопартійну підтримку з боку Конгресу України та його тверду позицію проти агресії Росії, включно з уже ухваленим у березні пакетом допомоги в розмірі 13,7 млрд доларів. Військовий компонент цієї допомоги має важливе значення для оборони України та її потужної відповіді на російське вторгнення. На війні час неймовірно важливий, а наявність військової та іншої допомоги має вирішальне значення для задоволення потреб України в економічній, безпековій та гуманітарній сферах, зокрема для понад 6 млн українських біженців та понад 8 млн внутрішньо переміщених осіб», — йдеться в заяві. Підписанти додали, що підтримка та допомога США мають ключове значення для припинення геноциду українців з боку РФ та протидії імперським амбіціям Путіна. 

Заяву підписали представники Трансатлантичної робочої групи:

Нагадаємо, громадські організації просять уряд дозволити волонтерам-іноземцям довше лишатися в Україні.

Фото: Katie Godowski / Pexels

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status