cs.detector.media
09.05.2022 16:04
Посла Росії у Польщі облили червоною фарбою під вигуки «фашисти» (ВІДЕО)
Посла Росії у Польщі облили червоною фарбою під вигуки «фашисти» (ВІДЕО)
Медіаекспертка Ірина Земляна разом з іншими активістами облила посла Росії червоною фарбою у Варшаві.

У понеділок, 9 травня, у Варшаві українські активісти облили червоною фарбою посла Росії Сергія Андрєєва, який хотів покласти вінок у пам’ятника радянським солдатам у Варшаві.

Про це повідомила українська активістка, медіаекспертка та тренерка з безпеки для журналістів у Інститут Масової Інформації (ІМІ) Ірина Земляна.

«Ми перешкодили послу росії покласти квіти сьогодні у Варшаві. Разом з іншими активістами підійшла в притул до посла та облила себе штучною кров‘ю. Випадково і на посла трішки попало», – коментує Земляна.

Ambasador Rosji oblany symboliczną "krwią"#StopWar #StopWarInUkraine pic.twitter.com/sBvC1uTPhM

— Piotr Halicki (@Piotr_Halicki) May 9, 2022

8 і 9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Український інститут національної пам'яті у 2022 році запропонував новий слоган: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!».

9 травня у російській столиці Москві відбувся парад, під час якого російський диктатор Володимир Путін заявив, що повномасштабний напад на Україну був «превентивним», мовляв, так РФ дала «попереджувальну відсіч агресії» з боку НАТО.  

Російський парад пройшов без літаків, прессекретар диктатора Пєсков заявив, що  авіаційної частини не буде через «несприятливу» погоду.  

Скріншот відео: Piotr Halicki/Twitter

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status