cs.detector.media
19.04.2022 14:10
«Євромайдан SOS» закликає накласти санкції на керманичів РПЦ через підтримку агресії проти України
«Євромайдан SOS» закликає накласти санкції на керманичів РПЦ через підтримку агресії проти України
«Євромайдан SOS»: Керівництво РПЦ має нести персональну відповідальність за вбивства мирного населення в Україні.

Ініціатива «Євромайдан SOS» закликає міжнародну спільноту накласти персональні санкції на керівництво Російської православної церкви через розпалювання ворожнечі та виправдання війни проти України.

«Євромайдан SOS» нагадує, що РПЦ активно підтримує російське військове вторгнення в Україну. Зокрема, патріарх Московський Кирилл (Гундяєв) публічно благословив російську армію на війну проти України, замовчував жахливі злочини росіян та поширював брехливі наративи російської пропаганди про нібито війну Заходу проти Росії.

«Більш того, саме РПЦ виступила розробником і головним пропагандистом квазі-релігійної концепції "Русского мира" – неоімперського проекту, який став ідеологічною основою агресії Росії проти України. Ця по суті шовіністична ідеологія заперечує існування українського народу як окремої нації, базується на викривлені богослов’я, переписуванні історії Київської Русі та Православ’я в Україні на користь Москви, поширює наративи про єдиний народ (російський, українській, білоруський) та намагається розширити експансію Росії, зокрема і РПЦ, на всі російськомовні регіони світу, незалежно від державних кордонів», – говориться в заяві.

«Євромайдан SOS» напередодні чергового конгресу Всесвітньої Ради Церков вважає за необхідне назвати представників Російської православної церкви, що відповідальні за розпалювання ворожнечі та виправдовування війни проти України, закликають до насильства та фактично підтримують російські спроби знищення народу України.

Ініціатива зауважує, що керівництво РПЦ має нести персональну відповідальність за загибель мирного населення в Україні, а саме:

«Євромайдан SOS» закликає:

Російська православна церква представлена в Україні своєю самоврядною частиною, яка носить назву Українська православна церква (Московського патріархату).

Після надання у 2019 році автокефалії Київській митрополії у складі Константинопольського патріархату, Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що з канонічної точки зору УПЦ (МП) в Україні більше не існує. 

Також у Константинополі вже не вважають митрополита Онуфрія «митрополитом Київським». Патріарх Варфоломій вважає єдиною канонічною автокефальною церквою на території України Православну церкву України на чолі з митрополитом Київським Епіфанієм.

Колаж: «Євромайдан SOS»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status