cs.detector.media
19.01.2022 16:21
Українська правозахисниця стала учасницею програми Фонду Обами для лідерів Європи
Українська правозахисниця стала учасницею програми Фонду Обами для лідерів Європи
У програмі «Лідери: Європа» вперше візьме участь представниця України.

Голова правозахисної громадської організації Fight for Right Юлія Сачук стала однією з 36 лідерів і лідерок із 24 країн, обраних цьогоріч у програму «Лідери: Європа» Фонду Обами. Вона є співзасновницею Центру дослідження прав людей з інвалідністю (DRC), була кандидаткою до Комітету ООН з прав людей з інвалідністю у 2020 році. Юлія вивчає міжнародне право та політику щодо інвалідності в Національному університеті Ірландії. У сфері інтересів Юлії Сачук — права та можливості дівчат і жінок з інвалідністю брати участь у лідерських, політичних рухах за рівні права, йдеться в її анкеті на сайті програми.

Зазначається, що протягом шести місяців учасники програми збиратимуться з лідерами спільнот на віртуальні обговорення найскладніших питань, що стоять перед Європою, а також пройдуть тренінги з лідерських навичок і об'єднання спільнот, візьмуть участь у серії культурних подій із митцями та мислителями.

«Щаслива стати першою українкою-лідеркою Obama Foundation та разом із 35 лідерами і лідерками з Європи розпочати захопливу подорож задля зміцнення демократії, свободи та рівності у світі. Це досягнення — про силу спільноти людей з інвалідністю і жіночого лідерства. Пишаюся нашою спільнотою людей з інвалідністю в Україні: ми справді можемо більше! І заради цього я борюся. Вірю, що шлях до лідерства є в кожної і кожного з нас і дякую життю за можливість змінювати наш світ», — написала Юлія Сачук на своїй Facebook-сторінці.

Програма «Лідери: Європа» стартувала в 2020 році як продовження міжнародних регіональних програм в Африці (2018 рік) та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (2019 рік). З європейськими лідерами Фонд почав працювати у 2019 році в Берліні.

У програму «Лідери: Європа» відбирають представників урядового, громадського та приватного секторів із різних країн. Мета — на ґрунті спільних цінностей виховати нове покоління громадянсько активних, позитивних прикладів для наслідування, готових розв'язувати проблеми у своїх громадах, країнах, Європі та світі. Зазначається, що програма «покликана надихати, розширювати можливості та об'єднувати нових лідерів, щоб змінити свій світ».

Фото: Facebook, obama.org

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status