cs.detector.media
26.11.2021 11:07
«Платформа прав людини» випустила посібник про юридичну основу роботи журналіста
«Платформа прав людини» випустила посібник про юридичну основу роботи журналіста
У посібнику доступно пояснюють норми та гарантії законів, які стосуються щоденної роботи журналіста: доступу до інформації, використання техніки, акредитації, захисту у суді тощо.

Електронний посібник «Правові засади професійної діяльності журналіста» оприлюднили на сайті громадської організації «Платформа прав людини». Його створили юристи ППЛ Олександр Бурмагін і Людмила Опришко в рамках проєкту ГО «Центр соціальних ініціатив АТОМ» й інформаційного агентства «Варіанти».

Посібник містить 11 глав. У вступі до видання автори пишуть, що розкривають у посібнику зміст законодавчих норм і гарантій насамперед через призму вже наявної практики їх застосування, розповідають про нюанси використання техніки, доступу до інформації та її збереження тощо.

«Ми поділимось з вами власним практичним досвідом, аби кожен журналіст, який з ним ознайомиться, знав, що є в законодавстві корисного для нього, як це застосувати і як, за необхідності, змусити чиновника надавати всю необхідну і відкриту за порядком доступу інформацію», — йдеться у вступі.

Глави посібника

Нагадаємо, «Платформа прав людини» започаткувала «Школу громадянської журналістики». Триває реєстрація на річне стажування на сайті «Доступ до правди».

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status