cs.detector.media
24.11.2021 12:26
Експосол США Тейлор опікуватиметься звільненням кримського журналіста Ремзі Бекірова
Експосол США Тейлор опікуватиметься звільненням кримського журналіста Ремзі Бекірова
Тейлор написав публічного листа на підтримку Ремзі Бекірова.

Американський дипломат, експосол в Україні Вільям Тейлор став ментором зі звільнення українського громадянського журналіста Ремзі Бекірова.

Як повідомляє посольство України у США, Тейлор написав публічного листа на підтримку незаконно ув’язненого у Криму українця із закликом про його звільнення. Тейлор присвятив листа до Дня гідності та свободи в Україні.

Вільям Тейлор був послом США в Україні у 2006-2009 роках, у 2019 році обіймав посаду тимчасово повіреного у справах США в Україні.

Громадянського журналіста та активного учасника «Кримської солідарності» Ремзі Бекірова заарештували 28 березня 2019 року в межах «справи Хізб ут-Тахрір». Його звинувачують в «організації діяльності терористичної організації» (згідно із законами Росії, стаття передбачає довічне позбавлення волі). Також його звинувачують в «участі у діяльності терористичної організації» та «приготуванні до насильницького захоплення влади». Санкції цієї статті передбачають до 20 та 10 років позбавлення волі відповідно.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. На півострові продовжуються репресії проти проукраїнськи налаштованих громадян та вільної преси. 

У червні 2021 року Моніторингова Місія ООН з прав людини в Україні заявила про продовження практики застосування тортур російськими правоохоронцями до затриманих і заарештованих в окупованому Криму.  

Як приклад моніторинг називає ситуацію з журналістом та фрілансером «Радіо Свобода» (проєкт «Крим.Реалії») Владиславом Єсипенком.

Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine/Facebook

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status