cs.detector.media
23.11.2021 19:07
25 листопада — презентація соціальної кампанії «Річ у тім 2.0»
25 листопада — презентація соціальної кампанії «Річ у тім 2.0»
Соціальну ініціативу представлять у рамках всесвітньої акції «16 днів активізму проти насильства».

«Річ у тім 2.0» — соціальна ініціатива, яка включає виставку та онлайн-кампанію, де представлені 16 предметів, пов'язаних з реальними випадками домашнього насильства, повідомила пресслужба Фонду народонаселення ООН в Україні (UNFPA). Цьогоріч у рамках проєкту створили 16 відеороликів за участю відомих особистостей, які озвучили реальні історії постраждалих від домашнього насильства.

Захід відбудеться о 15:00 на Спортивній площі в Києві. У презентації візьмуть участь перша леді Олена Зеленська, почесна амбасадорка UNFPA в Україні й телеведуча Марія Єфросініна, віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністерка соціальної політики Марина Лазебна, координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані, посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, режисерка Ірина Цілик.

Акредитація журналістів триватиме до 10:00 24 листопада за електронною поштою press.mvs@gmail.com. Організатори просять надати такі дані: ПІБ, назва ЗМІ, номер телефону, серія, номер паспорту та редакційного посвідчення (скан-копії). На заході журналістів просять мати при собі сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.

Нагадаємо, вперше виставку «Річ у тім» презентували на Михайлівській площі у Києві з 25 листопада до 10 грудня 2020 року. Постери з її експонатами розіслали всіма регіонами України. Нині її можна подивитися в онлайн-форматі: там представлено 16 невеликих предметів, які фігурували в ситуаціях, пов’язаних із домашнім насильством. Ножиці, гаманець, іграшковий ведмедик, шкільний щоденник, фен. Мета проєкту — показати, що знаряддям домашнього насильства може стати що завгодно.

За кожним експонатом є коротка історія, з якою можна ознайомитися в аудіоформаті. Завдяки такому підходу розробники виставки підкреслити буденність і повсякденність насильства, показали його банальність. На сайті проєкту є «Мій план безпеки» для людей, що є жертвами насилля. У ньому пропонується декілька варіантів розвитку подій залежно від ситуації: підготовчий, критичний та посткритичний етапи, а також план поведінки, якщо в сім’ї є діти.

 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status