cs.detector.media
23.11.2021 18:02
У центрі Києва організують правозахисну акцію видимості людей з інвалідністю
У центрі Києва організують правозахисну акцію видимості людей з інвалідністю
Учасники запалять ліхтарі та оголосять вимоги правозахисної спільноти щодо дотримання прав людей з інвалідністю.

12 грудня о 16:00 на Майдані Незалежності відбудеться правозахисна акція видимості людей з інвалідністю Lights for Rights, повідомила громадська організація Fight for right на своєму сайті. Охочих взяти участь закликають прийти з ліхтарями чи мобільними телефонами, щоб «підсвітити права людей з інвалідністю в Україні».

«Уявіть собі: саме серце Києва, вечір... і сотні ліхтариків, що символізують прагнення людей з інвалідністю бути видимими. Це подія, про яку має дізнатися вся Україна і світ, тож давайте привернемо увагу до того, що кожен і кожна з нас мають почуватися вільно, комфортно, гідно та безпечно у демократичній державі!»йдеться в анонсі події на фейсбук-сторінці.

Організатори нагадали, що 13 грудня минає 15 років, як Генеральна Асамблея ООН ухвалила Конвенцію про права осіб з інвалідністю, яка закріпила права людей з інвалідністю як права людини у всьому світі. В Україні вона стала чинною 6 березня 2010 року, проте, за результатами дослідження Fight For Right, лише 1% опитаних українців вважають, що люди з інвалідністю — це «звичайні» люди, «люди з такими ж правами, як і всі». «Ми хочемо, щоб і решта 99% українців та українок побачили: ми, люди з інвалідністю, є, ми готові творити зміни в державі разом з усіма, і більше не будемо залишатися в тіні й бути невидимими для України», — написали правозахисники.

Заклик спільноти — «"Нічого для нас без нас!”. Ми — люди з інвалідністю — відстоюємо право брати участь у прийнятті всіх рішень, а не дозволяти робити це за нас». Хештеги акції #МенеВидно#FightForRight #заправалюдейзінвалідністю.

Контакти для ЗМІ: електронна пошта – k.but@ffr.org.ua, телефон – +380960478337 (Крістіна Бут).

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status