cs.detector.media
23.11.2021 14:58
Виконавчою директоркою «Фундації DEJURE» стала правозахисниця Марина Хромих
Виконавчою директоркою «Фундації DEJURE» стала правозахисниця Марина Хромих
Вона замінила на посаді Ірину Шибу, яка була виконавчою директоркою організації протягом п'яти років.

У конкурсі на посаду виконавчої директорки аналітичного центру «Фундація DEJURE» перемогла Марина Хромих, правозахисниця, активістка ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?», експертка Українського культурного фонду, раніше — менеджерка з адвокації та комунікації Української Гельсінської спілки з прав людини. Також вона працювала у програмі Дитячого фонду ООН (UNICEF) «Громада, дружня до дітей та молоді».

Як додали на фейсбук-сторінці «Фундації DEJURE», Марина Хромих має 15-річний досвід роботи у проєктному менеджменті, сфері захисту прав людини та GR (government relations, налагодження зв'язків із владою — «ДМ»). Вона закінчила факультет політології Рівненського державного університету гуманітарних наук та Українську школу політичних студій. У 2019-му була спікеркою на форумі TEDxWomen Kyiv. «У нас, по суті, немає правоохоронної системи, а справедливість в судах — швидше виняток, аніж загальна практика. Більше того, так звана реформа поліції показала, що без чесних судів навіть найменші потуги до змін зазнають невдачі. Так і виходить замкнуте коло. Тому варто починати з судів. І саме тому судова реформа — це реформа №1 в Україні», — зауважила Марина Хромих у фейсбук-дописі про нову посаду.

Загалом наглядова рада отримала на конкурс 28 заявок, додали в організації. До Марини Хромих «Фундацією DEJURE» керувала Ірина Шиба. «За ці 5 років організація виросла та зміцніла, має реально діючі політики, чіткі плани на майбутнє та розуміння, як їх досягнути, надійних партнерів, незалежну наглядову раду, електронний документообіг, автоматичну систему генерації договорів та актів і чимало інших інстументів для лупання скали судової реформи», — дописала вона на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, Ірина Шиба розповіла «Детектору медіа», чому українська судова журналістика не така розвинена, як могла би бути, і що з цим робити. Член правління організації Роман Маселко пояснив, що варто знати журналістам про оновлені Вищу раду правосуддя та Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Коаліція «Реанімаційний пакет реформ» разом із Transparency International Ukraine оцінили прогрес антикорупційної та судової реформ.

Марина Хромих ділилася з «Детектором медіа» історією спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?».

На фото: Ірина Шиба і Марина Хромих; фото dejure.foundation

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status