cs.detector.media
08.11.2021 11:59
8 листопада — брифінг активіста Миколи Виговського щодо стеження за ним
8 листопада — брифінг активіста Миколи Виговського щодо стеження за ним
Перед тим як подати заяву в СБУ, активіст звернеться до журналістів.

8 листопада о 14:30 у Києві, перед входом у будівлю Служби безпеки України (вул. Володимирська, 33) відбудеться пресбрифінг, у якому візьмуть участь активіст Микола Виговський, адвокат компанії «Міллер» Масі Найєм і правозахисниця Центру прав людини ZMINA Людмила Янкіна. Трансляція брифінгу відбудеться на фейсбук-сторінці ZMINA.

Нагадаємо, у жовтні співзасновник Громадського сектору Євромайдану, Коаліції «Реанімаційний пакет реформ», екскоординатор «Руху Чесно», учасник ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?», співорганізатор «Маршу за Київ» Микола Виговський знайшов два пристрої для стеження в своїй автівці. Експерти ідентифікували їх як gps-трекер і засіб прослуховування, повідомив активіст. Він сказав, що звернеться до правоохоронців, після того як дослідить предмети власними силами.

5 листопада він дописав у фейсбуку, що фахівець знайшов підозрілий отвір у стелі його квартири. «Днями запросив спеціаліста перевірити квартиру на наявність незаконних камер чи прослушки. Майстер пристроїв не знайшов, але під виступом гіпсокартонового елементу стелі знайшов підозрілий отвір зі слідами свіжої штукатурки навколо. Я його не сверлив. Мій собака також, — написав Микола Виговський. — Спеціаліст на 90% впевнений, що там стояв якийсь пристрій стеження, але за ним прийшли і зняли, скориставшись моєю відсутністю. Цю гіпотезу частково підтверджує і те, що протягом останнього тижня в мене почав прокручуватись дверний замок, який до цього працював ідеально».

Микола Виговський додав, після консультації з адвокатами компанії «Міллер» вирішив звернутися в СБУ із заявою про вчинення злочину, передбаченого статтями 182 (порушення недоторканості приватного життя) та 359 (незаконне використання техніки для негласного отримання інформації) Кримінального кодексу.

Фото: УКМЦ

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status